Transferul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a premierului ar reprezenta o premiera europeana si ar asigura primului-ministru Calin Popescu Tariceanu functia de ministru al Turismului, a declarat, ieri, ministrul Tran
Transferul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a premierului ar reprezenta o premiera europeana si ar asigura primului-ministru Calin Popescu Tariceanu functia de ministru al Turismului, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
In prezent, Camera Deputatilor a aprobat in luna noiemebrie un proiect de act normativ care prevede transferul ANT la Cancelaria premierului.
Reprezentantii patronatelor din turism considera ca intarzierea numirii unui nou presedinte la Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) este inadmisibila si au clasificat-o ca fiind bataie de joc. Dupa ce presedintele ANT, Ovidiu Marian, a fost demis la sfarsitul lunii iulie, Autoritatea a fost condusa de vicepresedintele, Livia Sima, in calitate de presedinte interimar. Si ea a fost insa demisa in urma cu o saptamana. In prezent ANT este condusa de directorul Departamentului Strategie, Octavian Arsene, care are atributii ce privesc urmarirea contractelor aflate in derulare si plata salariilor. Prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu, a spus ca daca autoritatile nu vor lua masuri pentru numirea unui nou presedinte, ANT ar trebui desfiintata. "Daca de patru luni nu se simte lipsa unui presedinte inseamna ca nu avem nevoie de el", a afirmat presedintele zonei Bucuresti din ANAT, Alin Burcea. El a sublinat ca patronatele din turism sustin decizia Camerei Deputatilor de a aproba trecerea ANT in subordinea primului-ministru. "PD a atacat decizia Camerei Deputatilor la Curtea Constitutionala. Deodata, acest partid a devenit foarte interesat de aceasta institutie si de functia de presedinte", a adaugat Burcea. El a mai spus ca, in lipsa unui presedinte, sume imense alocate pentru promovarea turismului se vor intoarce la bugetul statului, in conditiile in care Romania trebuie sa faca eforturi pentru atragerea turistilor straini.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.