In lumea doctorilor specializati in medicina muncii circula alarmant zvonuri potrivit carora unii angajatori fac presiuni puternice pentru modificarea Legii 418/2004, astfel incat doar doctorii care au 14-15 ani de vechime sa poata incheia contrac
In lumea doctorilor specializati in medicina muncii circula alarmant zvonuri potrivit carora unii angajatori fac presiuni puternice pentru modificarea Legii 418/2004, astfel incat doar doctorii care au 14-15 ani de vechime sa poata incheia contract cu un angajator.
Contactat telefonic de catre Ziua, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu a precizat ca, "atata timp cat meseria de medic de medicina a muncii implica ani de studii si obtinerea unor diplome de specializare, este imposibil sa se impuna vreo limita de vechime. Ca de altfel, pentru orice fel meserie. Personal, nu sunt de acord cu astfel de initiative si nici nu voi accepta vreodata asa ceva".
La randul lor, medicii specializati in medicina muncii, alertati de aceasta aberanta gaselnita spun ca specialitatea lor este obtinuta in unor ani buni de studii si, varianta ca medicii de familie care profeseaza ca medici de intreprindere sa obtina si statutul de medici de medicina a muncii este de neadmis. "Sunt doua domenii diferite, cu arii curriculare si examene diferite", ne-a declarat sefa Comisiei de Medicina a Muncii din Ministerul Sanatatii, Eugenia Naghi. Mai mult, specialistii in medicina muncii spun ca, implicarea medicilor de familie in "sectorul" lor de activitate ar fi o tragedie. Spre exemplu, in urma cu mai putin de o luna de zile, seful Clinicii de Medicina a Muncii din Targu Mures, dr. Lorand Szasz preciza ca, "o serie de factori de decizie au gasit o idee trasnita, prin care o simpla scolarizare de 2 luni sa poata da competenta de medic de medicina a muncii unui medic de familie, de fapt acesta neputand obtine decat un statut de medic de intreprindere". (C.S.; C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.