O instanta europeana a sustinut ieri o decizie anterioara a Comisiei Europene, privind impunerea unor amenzi de 124,3 milioane de euro unor banci austriece implicate intr-un cartel, pentru fixarea ratelor dobanzilor la depozite si credite, transmite
O instanta europeana a sustinut ieri o decizie anterioara a Comisiei Europene, privind impunerea unor amenzi de 124,3 milioane de euro unor banci austriece implicate intr-un cartel, pentru fixarea ratelor dobanzilor la depozite si credite, transmite Reuters. Comisia a sanctionat bancile, inclusiv Erste Bank, Raiffeisen Zentralbank si Bank Austria, divizie a UniCredito, prezente si in Romania, in anul 2002, pentru implicarea in cartelul denumit "Lombard Club". Actiunile de fixare a preturilor pentru produsele si serviciile bancare au implicat aproape toate institutiile de credit din Austria, se arata intr-un comunicat al Curtii Primei Instante. Erste Bank a fost amendata cu circa 37,69 milioane de euro, Bank Austria si Raiffeisen Bank, cu cate 30,38 milioane de euro, iar BAWAG cu 7,59 milioane de euro. Cartelul a acoperit intreaga Austrie, "pana la cel mai mic sat", potrivit uneia din bancile membre ale organizatiei, citata de Comisia Europeana. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.