Decapitata la ora bilantului anual, activitatea Agentiei Nationale pentru Sport este pe cale sa intre in normalitate. Mai exact, proaspatul vicepresedinte Valentin Vasilescu a putut ieri sa intre in posesia "mapei" in care se adunasera acte cu nemilu
Decapitata la ora bilantului anual, activitatea Agentiei Nationale pentru Sport este pe cale sa intre in normalitate. Mai exact, proaspatul vicepresedinte Valentin Vasilescu a putut ieri sa intre in posesia "mapei" in care se adunasera acte cu nemiluita. Alaturi de procedurile specifice sfarsitului de an, unul care, din nefericire, o sa intre in istorie ca un adevarat dezastru al performantei neose, cel putin prin prisma rezultatelor internationale inregistrate de tricolori, cele mai slabe din '90 incoace, mai multe documente asteptau linistite o semnatura, dupa demisia presedintelui conservator Florian Gheorghe si demiterea adjunctului Liviu Cepoi. In plus, s-a declansat procedura legala de concurs pentru postul de secretar general, al treilea ca importanta in ANS, vacant de vreo trei luni, datorita manevrelor de culise ale ex-conducerii din strada Vasile Conta. Grea misiune pentru cei care vor lua in maini fraiele misarii sportive din Romania, avand in vedere ca in 2007 sunt programate turneele de calificare pentru JO de la Beijing. O olimpiada care se anunta de pe acum ca o demonstratie de forta chinezilor hotarati dupa ce au investit enorm sa "curete" podiumurile. Pentru fotoliul de sef, "cazut" in gradina PD, cel mai uzitat nume este al "magicianului" gimnasticii feminine romanesti, Octavian Belu, chiar daca, pana ieri, Florian Gheorghe nu primise inca ordinul de revocare din functie. Personalitate marcanta a performantei noastre, actualmente consilier al presedintelui Traian Basescu, "contestat" insa de catre Ion Tiriac din motive de lipsa de experienta in probleme manageriale. Nominalizat de Emil Boc, Belu ne declara acum cateva zile ca nu este tentant sa accepte aceasta numire fara anumite conditii. "Mi se pare ceva prea nesigur. Formula organizatorica nu este conforma cu realitatile din sportul nostru si nici cu modelele europene. Refacerea ministerului, prin care aceasta activitate ar sta din nou la masa bogatilor, ca sa-i parafrazez pe cei din fotbal, ar fi cea mai normala. Cred ca prin argumentele mele am reusit deja sa-l conving pe presedintele Basescu. Ar trebui ca si Executivul sa ia in calcul aceasta problema. Dupa parerea mea este singura viabila si ar asigura dezvoltarea miscarii sportive romanesti la toate nivelele. Altfel, oricine ar ocupa vremelnic aceasta functie, nu ar putea face minuni!", ne-a declarat Belu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.