Reunit, zilele acestea, la New York, pentru a dezbate, intre altele, dosarul nuclear iranian, Consiliul de Securitate al ONU a avut surpriza unei schimbari neasteptate de agenda, Rusia punand capat discutiilor pe marginea subiectului, inainte ca aces
Reunit, zilele acestea, la New York, pentru a dezbate, intre altele, dosarul nuclear iranian, Consiliul de Securitate al ONU a avut surpriza unei schimbari neasteptate de agenda, Rusia punand capat discutiilor pe marginea subiectului, inainte ca acestea sa inceapa. Iritat de initiativa emisarului american, William Brencik, de a aduce in discutie cazul reprezentantului Opozitiei belaruse, Aleksandr Kozulin - condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare, in iulie, pentru "huliganism agresiv", si aflat pana mai ieri in greva foamei - in cadrul unei sedinte cu usile inchise dedicate situatiei din Coasta de Fildes si Liban, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a obiectat ca subiectul nu a fost prevazut in programul reuniunii. Remarca oficialului american, potrivit careia Organizatia ar trebui sa monitorizeze respectarea dreptului la libertatea de expresie in fostul satelit sovietic care acum intretine relatii apropiate cu Moscova, nu l-a imbunat pe reprezentantul partii ruse, sedinta incheindu-se inainte ca membrii permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU sa ajunga la subiectul iranian. Ciurkin a considerat ca discutiile pe tema programului nuclear desfasurat de Teheran nu ar fi putut fi constructive, in urma incidentului legat de Belarus, au explicat apropiatii acestuia, citati de Reuters. Intre timp, ambasadorul britanic la Moscova, Anthony Brenton, a acuzat Kremlinul de implicare directa in campania de hartuire desfasurata impotriva sa de gruparea "Nasi" ("Ai Nostri"), in ultimele luni, invitand autoritatile ruse sa se abtina de la astfel de actiuni. In ultima perioada transmisiile BBC au fost perturbate misterios in Rusia. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.