ANRC a dezbatut formula de control a tarifelor serviciilor cu amanuntul ale Romtelecom, pe pietele pe care aceasta companie are putere semnificativa. Formula de control se va aplica pe o perioada de trei ani, incepand cu anul 2007, si va permite Romt
ANRC a dezbatut formula de control a tarifelor serviciilor cu amanuntul ale Romtelecom, pe pietele pe care aceasta companie are putere semnificativa. Formula de control se va aplica pe o perioada de trei ani, incepand cu anul 2007, si va permite Romtelecom o crestere medie anuala maxima a tarifelor pentru serviciile cu amanuntul reglementate egala cu rata inflatiei (cresterea preturilor de consum) plus 2,09%.
Pana la adoptarea formei finale a acestei decizii Romtelecom va mai putea transmite ANRC comentarii privind modalitatea concreta de furnizare a informatiilor ce vor insoti notificarea, urmand ca, in cazul in care este necesar, sa prezinte aceste comentarii in cadrul unor alte intalniri cu ANRC, se arata in comunicat.
Autoritatea de reglementare a publicat pe 25 septembrie un proiect de decizie prin care RomTelecom avea obligatia de a supune aprobarii ANRC orice reducere a tarifelor pentru abonamente si apeluri pentru acces special la Internet, precum si orice crestere a tarifelor pentru apeluri locale, nationale, internationale si cele catre retelele de telefonie mobila.
Potrivit proiectului de decizie, RomTelecom va avea obligatia de a notifica ANRC orice modificare a tarifelor serviciilor furnizate si de a transmite toate documentele justificative necesare in vederea dovedirii respectarii formulei de control si a necesitatii modificarii tarifelor practicate.
De asemenea, pentru a preveni un comportament anticoncurential, RomTelecom va trebui sa obtina acordul ANRC de fiecare data cand vor fi introduse noi pachete de servicii sau scheme de reducere a tarifelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.