Jocurile video, lipsa de pasiune si orientarea catre jucatorii straini sint principalele motive pentru care tinerii din Marea Britanie nu mai vin sa joace fotbal, sint de parere selectionerii Angliei, Irlandei de Nord, Scotiei si Tarii Galilor, infor
Jocurile video, lipsa de pasiune si orientarea catre jucatorii straini sint principalele motive pentru care tinerii din Marea Britanie nu mai vin sa joace fotbal, sint de parere selectionerii Angliei, Irlandei de Nord, Scotiei si Tarii Galilor, informeaza Reuters. "Cind Irlanda de Nord s-a calificat la Cupa Mondiala, in 1986, tinerii puteau sa numeasca 15 sau 20 de jucatori de top din fotbalul englez, in timp ce acum mai stiu doar patru jucatori, care nici macar nu joaca meci de meci pentru echipele lor", a declarat antrenorul Irlandei de Nord, Lawrie Sanchez, adaugind ca, "pe cind eram eu copil, nu existau jocuri video sau televiziune care sa emita 24 de ore pe zi, asa ca jucam fotbal. Daca fiul meu ar juca la fel de mult fotbal cit se joaca Playstation, ar fi un jucator foarte valoros. In Brazilia exista pasiune fata de fotbal, care la noi lipseste. Ei au 180 de milioane de locuitori si se pot gasi 11 jucatori decenti". Antrenorul Scotiei, Walter Smith, a criticat si lipsa de investitii in sport: "In special in Scotia, clasa muncitoare isi aducea copiii la fotbal. Jucau 20-30 de ore de fotbal pe saptamina, lucru ce nu se mai intimpla acum". Selectionerul Angliei, Steve McClaren, a spus ca jucatorii talentati nu sint tratati cum trebuie: "Poate ca formatiile, managerii si antrenorii ar vrea sa aiba timp ca sa dezvolte tinerii, dar presiunea care exista impiedica acest lucru".

Tehnicianul Tarii Galilor, John Toshack, care a mai antrenat echipa spaniola Real Sociedad, a spus ca cei care se ocupa cu gasirea de jucatori cauta mai mult fotbalisti care evolueaza in Cupa Africii pe Natiuni, si nu in diviziile inferioare din Anglia. (V.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.