"Contrar celor afirmate de domnul Portocala, nu au existat semnale anterioare, pe cale institutionala, ca relatiile dintre ICR si ICR Paris nu ar functiona in parametri normali. In aceste conditii, ICR apreciaza drept nepotrivita si contrara oricaror
"Contrar celor afirmate de domnul Portocala, nu au existat semnale anterioare, pe cale institutionala, ca relatiile dintre ICR si ICR Paris nu ar functiona in parametri normali. In aceste conditii, ICR apreciaza drept nepotrivita si contrara oricaror uzante demisia prin presa a domnului Radu Portocala. Probleme de felul celor invocate de domnul Portocala au fost discutate la intalnirea din luna august cu directorii institutelor. Pentru orice persoana de buna credinta, a fost evident ca procedurile "birocratice" incriminate in demisie nu sunt imputabile ICR-ului. Ele provin din prevederile legale referitoare la functionarea institutiilor publice" se afirma in replica ICR. "In ce priveste contractul calificat de domnul Portocala ca "scandalos", precizam ca este vorba despre publicarea, la prestigioasa editura franceza Somogy, renumita in intreaga lume pentru calitatea publicatiilor sale, a volumului "Pitoresc si melancolie", de Andrei Plesu", scrie Biroul de presa al ICR.
Sustinere pentru scriitorul anti-comunist
Studentii si doctoranzii romani din Paris au adresat ICR o scrisoare deschisa in care isi afirma sprijinul pentru fostul director ICR din Franta, Radu Portocala: "Ca urmare a reactiilor negative aparute in presa romaneasca cu privire la demisia domnului Radu Portocala din functia de director al Institutului Cultural Roman din Paris, Asociatia studentilor si doctoranzilor romani in Franta tine sa-si manifeste dezaprobarea in ce priveste acuzele de <<activitate slaba a ICR Paris>>, precum si cele ce-l privesc personal pe domnul Portocala". Academicianul Eugen Mihaescu, fost ambasador al Romaniei la UNESCO, a transmis la randul sau o scrisoare deschisa catre ICR in care intreaba: <<Si dumneavoastra, domnule HR Patapievici? Nu pot sa cred ca ati aprobat demisia domnului Radu Portocala! (...) Ca a avut probleme cu Ministerul Afacerilor Externe nu ma mir. Functionarii de acolo par sa nu aiba alta treaba decat sa puna bete in roate celor care nu sunt din <<sistem>>. (...) V-ati temut ca va reusi sa strice gasca abonata la deplasari pe cheltuiala statului in capitala Frantei?>>. In editia electronica a ziarului ZIUA puteti citi integral toate textele amintite in acest articol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.