Senatorii din Comisia juridica au amanat ieri adoptarea unui raport pe marginea propunerii deputatului Nati Meir (foto) de gratiere colectiva a detinutilor incarcerati pentru maxim cinci ani, pentru fapte savarsite fara violenta. La sedinta Comisiei
Senatorii din Comisia juridica au amanat ieri adoptarea unui raport pe marginea propunerii deputatului Nati Meir (foto) de gratiere colectiva a detinutilor incarcerati pentru maxim cinci ani, pentru fapte savarsite fara violenta. La sedinta Comisiei juridice a participat si deputatul Nati Meir, care a sustinut ca a primit 5186 de sesizari de la detinutii din tara cu privire la situatia din penitenciare. "De cinci nopti nu dorm si acum sunt foarte emotionat. Am vrut sa fac un bine vazand situatia din penitenciarele din Romania. N-am in puscarie prieteni, n-am frati sau surori. M-am gandit sa fac un bine, sa fac un proiect de lege", s-a aparat deputatul, acuzat recent ca se afla la baza revoltelor din penitenciare. Meir a tinut sa precizeze ca, desi scopul initial al actiunii sale era sa faca bine, situatia creata in penitenciare in ultima vreme i-a facut "numai rau". In timpul dezbaterilor, secretarul Comisiei juridice, senatorul PRM Valentin Dinescu, a propus respingerea proiectului de lege, argumentand ca s-a creat o "psihoza" a unei stari de asediu si a unei anumite presiuni care actioneaza asupra comisiei. "Va propun sa respingem aceasta initiativa pentru ca s-ar crea un precedent periculos", a adaugat parlamentarul PRM. La propunerea senatorului liberal Teodor Melescanu s-a decis insa amanarea adoptarii unui raport din partea comisiei pentru martea viitoare. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.