"Cu cat pragul electoral este mai ridicat, cu atat Parlamentul este constituit din partide mai mari si mai disciplinate. Daca ai partide disciplinate in Parlament, fie de opozitie, fie guvernamentale, ca si Guvern, ca si putere executiva, poti sa fac
"Cu cat pragul electoral este mai ridicat, cu atat Parlamentul este constituit din partide mai mari si mai disciplinate. Daca ai partide disciplinate in Parlament, fie de opozitie, fie guvernamentale, ca si Guvern, ca si putere executiva, poti sa faci lucruri pe care in mod normal nu le-ai face si uitati-va ce se intampla acum in Romania, ceea ce este o situatie foarte favorabila si foarte democratica, doua partide care impreuna fac in Parlament 23% pot conduce Romania in pace si in liniste. Aceasta este posibil pentru ca sunt sase-sapte partide in Parlamentul Romaniei, exista disciplina parlamentara si oamenii, deputatii si senatorii, voteaza asa cum este linia partidului. Daca avem 20 de partide in Parlament, deci ne intoarcem la situatia din anii '90-'91 - si asta se va intampla daca vom cobori pragul electoral - atunci disciplina parlamentara devine o iluzie. S-a luat o decizie extraordinara in Comisia privind Legea electorala, si anume aceea ca Romania va fi impartita in colegii uninominale. (...) Este o masura foarte buna, va schimba foarte mult aspectul politic al Romaniei - eu sper ca intr-un sens pozitiv - si va reduce putin importanta pragului electoral".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.