Nu ca s-ar fi produs vreo mare surpriza. Geoana a cumparat locul de acum cateva luni de la Rus si baietii din teritoriu. Bisturix, cel care l-a facut felii pe Eugen Nicolaescu si care de la venirea la putere a baietilor subtiri de la DA a produs cele mai mari pagube adversarilor, a fost lasat sa induioseze scaunele; si-acum fuge de suriul milostiv al lui Vanghelie. Adevarata pomana pentru Basescu este Corlatean. Asta da jucarie. In ciuda tuturor lucrurilor pe care n-o sa le poata niciodata face sau pricepe, Mitrea este ditamai namila in meseria lui. Diferenta intre cei doi este cea dintre un balaur politic si un sforar pechinez. Cred ca va puteti inchipui cum o sa arate viitoarea cotonageala cu Basescu prin noroaiele patriei. Cum or sa se mai bata pe voturi pe la portile oamenilor si cu ce mesaj politic adecvat! Ce-o sa se mai bosumfle Geoana la Basescu pe la vreo cumetrie, ce praf o sa mai starneasca Titus la inundatii!
Oprescu-Mitrea era singurul cuplu care se putea balacari in acelasi ton academic cu marinarul minune. Cei care ar fi putut sa-l atace cu oarecare eficienta la drum de seara pe pirat prin coclaurile mocirloase ale politicii mioritice. Dar asa, cand o sa-i sara la mansete miorlaind din rarunchi Mircea si Titel, ce-i mai ramane Presedintelui de facut? Simplu, o sa-l trimita pe Becali sa behaie la ei. Si cand te gandesti ca Mitrea si-a aranjat scaunele cu mana lui. Si, de parca nu ar fi fost de ajuns, a fost remontata si bomboana otravita pe coliva congresului: insusi Ion Iliescu. Speranta resuscitata, Bunicuta topaie triumfal la fereastra sediului din Kiseleff. (Dar, ganditi-va, nu are decat niste anisori mai mult decat avea Ratiu, la vremea revenirii lui in politica romaneasca. Si ce bosorog era!). O sa-i mai fure Geoana cateva luni pensia, dar pe partid se va reinstala eticheta de partid nascut din terorismul anilor '90. Din cele cateva dividende politice sterpelite in numele lui Iliescu, PSD isi poate achizitiona cruce sa-l tina inca doua mandate. Exista si o aritmetica divina: ce iei pe Iliescu, pe Iliescu se duce. Amuzanta este si promisiunea hatrului bolsevic, ca o sa dea buzna in bucataria partidului. Si ce-o sa faca acolo, o sa-i zambeasca sagalnic in ceafa Prostanacului, o sa sufle in panzele bucatareselor devotate pana la moarte?
Acum ca PSD se facu praf pe toba social-democratiei, ce mai ramane interesant pe esichierul politic? La stanga, acesti baieti si potlogariile lor minunate. Tot la stanga au fost democratii, dar ei stau doar in Basescu si asteapta un singur semn sa intre in randul crestin-democratilor, cu tot cu idealurile si ideologia pe care nu le-au avut niciodata. Pe centru-dreapta sunt adevaratii crestin-democrati. Din pacate, din ei a ramas doar electoratul. Alta ciudatenie care ne reprezinta: sa ai alegatori si sa n-ai partid. Oricum Basescu se pregateste sa carpeasca si nisa aceasta cu Boc, Becali si Stolojan, si ce-i mai pica la mana. La dreapta s-ar baga Vadim, dar el e om, nu partid si ceea ce banguie el este o maimutareala national-socialista.
In aceasta formatie de balamuc, strans unita, n-are nimeni ce sa ne faca. Mai ales bine. Cred ca este momentul ca presedintele sa-si lase mesa sa-i creasca la loc.