Anul excelent realizat de Steaua - semifinala in Cupa UEFA, castigarea titlului in Romania si prezenta in grupele UEFA Champions League - pare sa fi declansat si interesul cluburilor europene pentru vedetele din Ghencea. Radoi, Dica si Paraschiv a
Anul excelent realizat de Steaua - semifinala in Cupa UEFA, castigarea titlului in Romania si prezenta in grupele UEFA Champions League - pare sa fi declansat si interesul cluburilor europene pentru vedetele din Ghencea. Radoi, Dica si Paraschiv ar fi cei mai vanati stelisti, in timp ce, in contrapartida, ros-albastrii se vor intari cu Andrey, un portar brazilian de 23 de ani.
Gigi Becali a aruncat ieri doua "bombe" pe piata transferurilor. Mai intai a anuntat ca a refuzat o oferta de 10 milioane de euro, din Rusia, pentru Radoi, apoi a spus ca a intentionat sa-l sune pe Mircea Lucescu, caruia sa-i propuna 15 milioane de euro pentru transferul lui Marica de la Sahtar Donetk. <<Am primit o oferta pentru Radoi de zece milioane de euro si salariu de 1,5 milioane de euro pentru el, dar am spus nu. Nu stiu numele echipei, impresarul Dumitru Tudor mi-a prezentat oferta, dar i-am spus ca nu ma intereseaza. Am vorbit cu Radoi si i-am spus: <<Faci cum vrei, dar ar fi bine sa pleci la vara, cu imagine de razboinic, la o echipa de top, sa ma mandresc ca finul meu este la Barcelona, Real sau Arsenal>>. El mi-a spus: <<Asa fac, nu ma duc>>", a spus Gigi Becali. Dumitru Tudor a confirmat existenta ofertei si a dat de inteles ca ar fi vorba despre Zenit St. Petersburg, echipa antrenata de olandezul Dick Advocaat. Nu demult timp, s-au derulat doua episoade asemanatoare: Porthmouth si Real Madrid interesate de Radoi la preturi exorbitante. Ulterior, s-a dovedit ca au fost simple pocnitori de marketing. Cat priveste intentia de a-l transfera pe Marica, Gigi Becali a precizat de ce a renuntat la varianta. "Chiar daca Lucescu era de acord, Marica ar fi cerut un salariu prea mare pentru Steaua", a spus boss-ul din Ghencea (n.r. - atacantul primeste aproape un milion de euro pe sezon la Donetk).
Andrey in locul lui Carlos
Mihai Stoica, managerul general din Ghencea, a confirmat ieri transferul portarului brazilian Andrey Nazario Afonso, imprumutat in ultimul sezon la Figueirense de catre Atletico Paranarense. Figueirense a confirmat despartirea de Andrey, al carui imprumut expira la sfarsitul acestei luni. Andrey are 23 de ani, 1,95 metri si 90 de kilograme, fiind cotat la 500.000 de euro.
In luna noiembrie, Stoica a fost in Brazilia timp de doua saptamani pentru a urmari jucatori susceptibili de un transfer la Steaua. Stoica ar urma sa plece din nou in Brazilia in perioada urmatoare, pentru a definitiva aceasta mutare, mai ales ca Gigi Becali a anuntat ca in aceasta iarna Steaua se va desparti de portarul portughez Carlos Alberto Fernandes.
Tot ieri, Dumitru Tudor, impresar aflat in relatii de colaborare cu Steaua, a mai confirmat intersul lui Bordeaux pentru Dica si al lui Sochaux pentru Paraschiv. "O echipa din Anglia ofera 4,5 milioane de euro pentru Dica, dar nu pot sa ma duc la Gigi Becali doar cu aceasta suma", a spus Tudor. Conform acestuia, Dica mai este in vizorul lui Wigan (Aglia), Celtic, Glasgow Rangers (ambele din Scotia) si RC Lens (Franta).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.