Guvern minoritar sustinut si de PC
Extrem de relaxat, Voiculescu a avansat, marti seara la Realitatea TV, scenariul unui viitor guvern minoritar format exclusiv din PNL, care va avea sustinerea PC si chiar PSD. "Va fi unul mult mai redu
Guvern minoritar sustinut si de PC
Extrem de relaxat, Voiculescu a avansat, marti seara la Realitatea TV, scenariul unui viitor guvern minoritar format exclusiv din PNL, care va avea sustinerea PC si chiar PSD. "Va fi unul mult mai redus, sprijinit in Parlament", si-a prezentat liderul PC viziunea, mentionand ca PC este dispus sa sprijine o astfel de formula guvernamentala. Liderul conservator a sustinut ca Tariceanu a fost prizonierul Aliantei DA, fiind insa de parere ca lucrurile nu vor ramane asa. "Eu cred ca s-ar putea sa avem si in urmatoarele...o saptamana pana la inchiderea lucrarilor Parlamentului, daca nu oricum in februarie sau chiar in ianuarie, printr-o sesiune extraordinara a Parlamentului vom avea un nou guvern, iar din punctul de vedere al PC, ca viziune politica, acest guvern trebuie sa fie un guvern minoritar al PNL, condus de Calin Popescu Tariceanu cu 11-12 maxim ministere, mic, flexibil, cu cheltuieli mici, fara PD, fara UDMR, fara nimeni". Voiculescu a fost de parere ca acest nou guvern ar putea sa fie sustinut si de PSD, mentionand ca nu exclude o colaborare PC-PSD-PNL.
PC negociaza sustinerea Bugetului
Voiculescu a prezentat si motivul pentru care s-a intalnit cu Tariceanu la Guvern: problema bugetului pe 2007. "Noi nu votam bugetul decat daca primim garantia ca profitul reinvestit nu va fi impozitat si TVA-ul la produse alimentare de baza va fi de 9% in loc de 19%", a spus Voiculescu. In replica, Tariceanu a precizat ca este disponibil pentru o discutie cu Voiculescu, dar nu va negocia bugetul. "N-am stabilit sa fac negocieri cu domnul Voiculescu, am aflat din presa ca imi solicita o intalnire, mi-a transmis si la cabinet acest lucru. Sunt disponibil pentru o astfel de discutie, dar nu pot sa preiau drept elemente de baza ceea ce am citit in presa la nivel de simple declaratii", a spus Tariceanu. Pe de alta parte, negocierile dintre Tariceanu si Voiculescu au tinut in impas initiativa conservatorilor privind neimpozitarea profitului reinvestit, senatorii Comisiei de buget-finante amanand discutiile asupra acestui subiect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.