Leonard Orban a primit 595 de voturi favorabile, 16 impotriva si 29 de abtineri, din 640 voturi exprimate, in timp ce Meglena Kineva a primit aprobarea PE cu 583 voturi pentru, 21 impotriva si 28 abtineri, din 632 voturi exprimate. In alocutiunea ros
Leonard Orban a primit 595 de voturi favorabile, 16 impotriva si 29 de abtineri, din 640 voturi exprimate, in timp ce Meglena Kineva a primit aprobarea PE cu 583 voturi pentru, 21 impotriva si 28 abtineri, din 632 voturi exprimate. In alocutiunea rostita inaintea acestui vot, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat "mandru si bucuros" ca Leonard Orban si Meglena Kuneva se vor alatura cabinetului lui de la 1 ianuarie 2007.
Presedintele executivului european a reamintit ca aderarea Romaniei si Bulgariei la UE va incheia cea de-a cincea extindere din istoria Uniunii.
Cat priveste portofoliul ce i-a fost alocat lui Leonard Orban, Barroso a subliniat ca multilingvismul sta la baza dialogului intercultural.
Totodata Parlamentul European a aprobat candidatura lui Ovidiu Ispir, propus din partea Romaniei pentru a fi membru al Curtii de Conturi a Uniunii Europene. Pentru candidatura lui Ovidiu Ispir au votat 356 de europarlamentari, 229 de voturi au fost impotriva si 51 de abtineri dintr-un total de 636 de voturi exprimate. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.