Primarul general Adriean Videanu a returnat Guvernului 2,3 milioane de euro din suma alocata din bugetul central organizarii Revelionului Integrarii, pastrand numai un milion de euro pentru acest eveniment.
"Am dat cea mai mare parte a banilor inapoi, Guvernului, pentru ca erau prea multi", si-a justificat, el, decizia, in conferinta de presa de ieri. ArCuB a angajat pentru revelion doar trupe de muzica romanesti, iar spectacolul va incepe la ora 20.00, pe o scena amplasata pe esplanada Teatrului National Bucuresti, a anuntat, la randul sau, Mihaela Paun, directorul ArCuB.
In Capitala va fi organizat, la Ateneu, si un Revelion de Gala pentru oficialii europeni, dar actiunea apartine Ministerului Culturii, astfel ca primarul general nu a stiut sa dea prea multe amanunte. "Noi le-am facut invitatia oficialilor europeni, ii asteptam cu mare drag in Piata Universitatii, sa participam cu totii la secunda care va marca momentul integrarii in Uniunea europeana, dar detalii despre Revelionul de Gala va rog sa luati de la Ministerul Culturii, iar detalii legate de prezenta oficialilor europeni - de la Ministerul de Externe. Primaria Capitalei este alta institutie", a spus Videanu.
Magda SEVERIN