Procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, a trimis ieri Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de infiintare si desfiintare a sectiilor din cadrul Parchetului instantei supreme. Kovesi arata saptamana trecuta ca, desi la nivelul Min
Procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, a trimis ieri Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de infiintare si desfiintare a sectiilor din cadrul Parchetului instantei supreme. Kovesi arata saptamana trecuta ca, desi la nivelul Ministerului Public exista un deficit de aproximativ o cincime de procurori, la nivelul Parchetului instantei supreme s-a constatat o supradimensionare a schemei de procurori raportat la competenta institutiei. Una din propunei vizeaza reunirea sectiilor judiciare civile si penale. Ministrul Justitiei Monica Macovei declara la randul ei ca mai multi procurori din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie "trebuie sa plece deoarece nu lucreaza aproape nimic. Foarte curand vom merge in CSM cu un nou Regulament al Ministerului Public, adica al tuturor parchetelor. Este gata si organigrama prin care se reorganizeaza Parchetul General, care trebuie sa fie aprobata de sectia de procurori". Ministrul Justitiei spunea ca se reduce la jumatate numarul de sectii din Parchetul General. "Acolo sunt foarte multi oameni care nu lucreaza dosare sau multi dintre ei nu lucreaza aproape nimic si care trebuie sa plece", declara Monica Macovei. Ea arata ca acest lucru va provoca nemultumiri. "Sunt grupuri de magistrati care sunt in permanenta nemultumiti cand aud de restructurare. Ei ar vrea sa nu se schimbe nimic", mai spune ministrul Justitiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.