Sorin Oprescu a demisionat ieri, de sefia Organizatiei PSD Bucuresti, asa cum anuntase dupa ce a pierdut presedintia partidului in fata lui Mircea Geoana. "Motivul acestei hotarari este dat de viziunile care ne despart in privinta mentalitatii si a m
Sorin Oprescu a demisionat ieri, de sefia Organizatiei PSD Bucuresti, asa cum anuntase dupa ce a pierdut presedintia partidului in fata lui Mircea Geoana. "Motivul acestei hotarari este dat de viziunile care ne despart in privinta mentalitatii si a manierei de a conduce partidul. Gestul meu lasa calea deschisa punerii in opera a planurilor dumneavoastra si la aceasta organizatie importanta a partidului", si-a explicat Oprescu gestul sau. Aceasta decizie ii lasa calea libera lui Marian Vanghelie sa preia fraiele Organizatiei, insa Geoana a gasit o formula de compromis. Presedintele PSD va coordona personal activitatea filialei pana la alegerea unui nou sef. In fapt, presedintele PSD nu vrea sa fie acuzat ca l-a compensat pe Vanghelie pentru "piedicile" pe care i le-a pus lui Oprescu in timpul competitiei pentru sefia PSD. In plus, liderii PSD in frunte cu Iliescu au respins vehement solutia Marian Vanghelie in fruntea PSD Bucuresti. Noua situatie de la PSD Bucuresti l-a facut aseara pe primarul de la cinci sa-i convoace telefonic pe pesedistii de la Bucuresti intr-o sedinta extraordinara. In alta ordine de idei, in emisiunea lui Marius Tuca, Ion Iliescu a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Geoana. Dupa ce a recunoscut ca l-a etichetat in trecut pe Geoana drept "prostanac", Iliescu a sustinut ca "Mircea Geoana este mai bun organizator, un om perseverent, harnic, a calatorit prin toate judetele si a cunoscut oamenii de partid", a afirmat Ion Iliescu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.