Dupa ce a santajat scena politica romanesca, apasandu-i pe carotida unghia infricosatorului ceva peste ori ceva sub un procent electoral, dl Ceva si-a mutat sperietoarea la Bruxelles. Nu inainte de a mai face cateva gesturi de un ridicol al carui pa
Dupa ce a santajat scena politica romanesca, apasandu-i pe carotida unghia infricosatorului ceva peste ori ceva sub un procent electoral, dl Ceva si-a mutat sperietoarea la Bruxelles. Nu inainte de a mai face cateva gesturi de un ridicol al carui patent nu-i poate fi contestat.
Dl Ceva peste ori Ceva sub un procent electoral a amenintat PD-ul cu izolarea; a promis sa-l tarasca in genunchi pe seful statului in fata parlamentarilor; s-a aratat dezgustat de posibilitatea ca tocmai PNL-ul sa fi desecretizat biografia romantata a grafomanului Felix; ne-a promis dovezile racolarii lui Mircea Dinescu de catre Securitate; i-a oferit iertare si azil politic celui pe care l-a tradat nu o data, Adrian Nastase; ne-a prevenit ca iesirea musuroiului sau politic de la guvernare va arunca scena politica romaneasca in aer; a trecut pe sub nasul unui popor ce traieste cu fruntea lipita de ecranele televizoarelor amenintarea ca s-ar putea uni in teluri, mijloace si simtiri cu PRM.
Asemeni celorlalte amenintari apocaliptice si dezvaluiri cutremuratoare, mai noua productie de ultimatumuri s-a dovedit pana acum o tromboneala. Ea a fost amendata vehement chiar de cel care, in ultimele cateva luni, perorase ad nauseam la microfoanele lantului mediatic Antena 1, 3, 3 si un pic - Tribunul.
La Bruxelles, dl Ceva peste ori Ceva sub un procent electoral a trecut pe la urechile birocratilor Uniunii Europene huruitul urmarilor catastrofale ce se vor abate asupra Romaniei dupa retragerea de la guvernare a celui mai umanist dintre partidele conservatoare ale Romaniei. Vazand ca bruxellezii nu se agita, dl Ceva peste ori Ceva sub un procent electoral s-a intors in Romania cu un mesaj terifiant - Uniunea Europeana nu mai poate pune geana pe geana din cauza cosmarelor starnite de papagalul romanesc de sorginte proto-conservatoare.
Candva, dl Ceva atinsese performanta de a fi cel mai nesuferit politician al zilei. Azi a devenit si cel mai dispretuit personaj politic autohton. In lupta dintre dl Ceva si nemessisul sau, dl Traian Basescu, cel dintai pare azi doar un cos pe ceafa celui de-al doilea. Cum cosul e deja copt, tot ce-i mai ramane de facut dlui Basescu este sa-l stoarca, sa puna putin spirt pe locsorul cu pricina si sa nu uite ca nimeni nu este, in sine, o "solutie imorala". De imoralitatea unor solutii sunt vinovati si altii. Eu insumi l-am luat candva in serios pe dl Ceva, crezand ca este interesat de o constructie politica. Dupa scurta vreme, am inteles in ce ape se scalda si l-am lasat sa construiasca castele de nisip si bunkere de umor involuntar - din Cipru pana la Bruxelles.
Ce a facut posibila influenta aberanta pe care dl Ceva peste ori Ceva sub un procent electoral l-a jucat pe scena politica romaneasca nu a fost incapatanarea unei picaturi de gargara de a se lua drept un tsunami politic, ci faptul ca viata politica romaneasca este o coptura. Domnul Ceva nu este decat varful copturii. Eventualul sau apus nu va rezolva nimic, atata vreme cat infectia ramane infectie si antibioticele ce ar putea asigura tarii un obraz politic mai curat raman neintrebuintate pe rafturile farmaciilor electorale.
Daca sansa de a guverna Romania va continua sa depinda prea mult de toanele unui pumn de nisip ce se crede Himalaia, scena politica romaneasca nu va avea cum sa arate altfel decat arata. Indiferent de identitatea celui ce va santaja data viitoare actul guvernarii in numele a ceva peste ori ceva sub un procent electoral, lucrurile vor ramane neschimbate - coptura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.