"Iranul, in mod deliberat acum, provoaca un maximum de probleme pentru guvernele moderate si pentru noi in regiune, in Palestina, in Liban si in Irak. Eu gasesc ca aceasta conferinta pe care ei o tin, punand la indoiala Holocaustul, este incredibil d
"Iranul, in mod deliberat acum, provoaca un maximum de probleme pentru guvernele moderate si pentru noi in regiune, in Palestina, in Liban si in Irak. Eu gasesc ca aceasta conferinta pe care ei o tin, punand la indoiala Holocaustul, este incredibil de socanta", a declarat premierul Blair.
Casa Alba a calificat ieri conferinta organizata de Teheran drept un "afront adus lumii civilizate". "SUA condamna conferinta privind Holocaustul organizata de regimul iranian luni la Teheran", a declarat un purtator de cuvant al Casei Albe, Dana Perino. "Adunarea celor care neaga existenta Holocaustului la Teheran este un afront adus intregii lumi civilizate, precum si valorilor iraniene traditionale de toleranta si respect reciproc", a mai spus ea.
La randul sau, Vaticanul a subliniat ieri intr-un comunicat ca "Holocaustul a fost o tragedie inspaimantatoare", fata de care "nu se poate ca cineva sa ramana indiferent", remarca facuta in legatura cu controversata conferinta privind Holocaustul organizata la Teheran, transmite Rompres.
Fata de tezele revizioniste exprimate la aceasta conferinta, Vaticanul a subliniat ca amintirea Shoahului "trebuie sa ramana un avertisment pentru constiinte", se afirma in comunicatul Vaticanului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.