Consiliul Concurentei a sanctionat cinci companii de pe piata serviciilor de cablu-TV cu amenzi in valoare totala de peste 7,5 milioane de euro pentru grave abateri de la regulile de concurenta. In urma finalizarii unor investigatii tematice, autorit
Consiliul Concurentei a sanctionat cinci companii de pe piata serviciilor de cablu-TV cu amenzi in valoare totala de peste 7,5 milioane de euro pentru grave abateri de la regulile de concurenta. In urma finalizarii unor investigatii tematice, autoritatea de concurenta a constatat ca, in anul 2001, societatile UPC Romania si HI-FI Qadral au incheiat o intelegere de tip cartel, avand ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara. "Avand in vedere ca aceste intelegeri anticoncurentiale sunt considerate cele mai grave incalcari ale regulilor de concurenta, Plenul Consiliului Concurentei a decis sanctionarea drastica a partilor implicate" se arata intr-un comunicat al institutiei. In consecinta, Compania UPC a primit o amenda de peste 7,2 milioane de lei (2.100.000 de euro), iar compania RCS&RDS, in calitate de succesor de drept al HI-sFI, a fost sanctionata cu o amenda de peste 800.000 lei ( 235.000 de euro). Totodata, Consiliul Concurentei a constatat ca societatile Astral Telecom si Cablevision of Romania au impus, in Bucuresti, tarife majorate in mod nejustificat de cresterea costurilor, facandu-se astfel vinovate de abuz de pozitie dominanta. Autoritatea de concurenta a decis sanctionarea companiei Cablevision cu amend de circa 273.000 lei (circa 80.000 de euro) si a companiei UPC, in calitate de succesor de drept al ASTRAL, cu amenda de 17,6 milioane de lei (5.100.000 de euro). (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.