Unii oameni colectioneaza timbre. Christine Svenningsen colectioneaza insule. Bogata vaduva a cheltuit in ultimii ani in jur de 33 de milioane de dolari pentru a cumpara zece din insulele Thimble, din Long Island Sound.
Insulele cunoscut
Unii oameni colectioneaza timbre. Christine Svenningsen colectioneaza insule. Bogata vaduva a cheltuit in ultimii ani in jur de 33 de milioane de dolari pentru a cumpara zece din insulele Thimble, din Long Island Sound.
Insulele cunoscute de indienii Mattabesec ca "frumoasele pietre ale marii" au atras de zeci de ani legende si celebritati din toata lumea. Acolo, starul circului Tom Thumb si-a gasit dragostea, iar vanatorii de comori scormonesc de ani de zile in cautarea comorilor piratilor.
Achizitionarile vaduvei - in special pretul pe care aceasta l-a platit - a uimit locuitorii insulelor.
"Este ca intr-un film. Ea va cumpara toate orasele? Sper ca nu vor schimba lucrurile pe aici, ca ar fi pacat. Oricum, vad ca are grija de proprietati si face multe investitii" a declarat localnica Valerie Wiel, care detine un mic magazin in zona. Svenningsen, al carei sot a fost miliardar, a cumparat ultima insula saptamana aceasta cu 2,7 milioane de dolari si deja a pus ochii pe urmatoarea. "Nu am un plan anume. Pentru mine aceste insulite sunt ca piesele de arta. Le vreau ca sa-mi pun si eu amprenta acolo".
Astfel, vaduva a renovat multe case istorice, le-a varuit si a plantat multe flori parfumate, inclusiv liliac. "Poti mirosi gradinile chiar inainte sa opresti barca" zambeste ea.
Din sutele de insule Thimble, in jur de 25 sunt considerate locuibile si fac parte de ani de zile din circuitele turistice, iar vilele i-au gazduit mereu pe cei bogati si faimosi in concediile de vara.
Sotul Christinei, John, a cumparat in 1970 o casa pe una dintre aceste insule, si dupa ce a murit, in 1997, sotia sa a inceput sa achizitioneze mai multe locatii asemanatoare.
Svenningsen a socat firmele imobiliare in 2003 cand a platit pentru insula Rogers, care are 7,75 acri, nici mai mult nici mai putin de 23,5 milioane de dolari. Pe insula mai era o vila in stilul Tudor, un teren de tenis, piscina pe langa alte facilitati. Acesta a fost si a ramas cel mai mare pret pe care l-a obtinut vreodata o astfel de insula.
Exista voci care sustin ca aceste proprietati vor ajunge sa fie locuri de joaca pentru cei bogati, si ca linistea locurilor va fi spulberata. "Zilele in care familii intregi traiau in case mici, cu lampi de kerosen, fara televizor si doar cu apa de ploaie pentru dusuri s-au dus si sunt inlocuite de case uriase cu pajisti tunse la milimetru" este de parere un alt localnic. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.