Destituit de premier in martie 2005, presedintele de atunci al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii a castigat in instanta dreptul de a fi reinstalat in functia detinuta in prezent de Dan Georgescu. In acest moment, presedintele in
Destituit de premier in martie 2005, presedintele de atunci al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii a castigat in instanta dreptul de a fi reinstalat in functia detinuta in prezent de Dan Georgescu. In acest moment, presedintele in functie al ANRC, Dan Georgescu, nu mai are drept de semnatura.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a pierdut recursul pe care l-a inaintat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Ion Smeeianu, dupa ce acesta a fost destituit din functie prin decizie a prim-ministrului, in martie 2005. El a depus, ieri, la registratura ANRC, o adresa catre presedintele in exercitiu al institutiei, Dan Georgescu, prin care ii solicita acestuia sa elibereze imediat postul, transmite Mediafax. "Orice fel de act semnat de dumneavoastra ulterior datei de 10 decembrie este lovit de nulitate. Actele curente administrative, si numai acestea, pot fi semnate de vicepresedinte", se precizeaza in adresa. "La finele lunii noiembrie, ICCJ a anulat Decizia 248/2005 emisa de premierul Tariceanu si a dispus reintegrarea mea in functia detinuta anterior emiterii actului, cu obligarea sefului Executivului la plata despagubirilor reprezentand salariul indexat, majorat si recalculat, ca si celelalte drepturi de care as fi beneficiat, calculate de la 4 martie 2005 si pana la reintegrarea efectiva in functie", a declarat Ion Smeeianu. El a afirmat ca astazi, ora 14.00, se va prezenta la ANRC pentru preluarea functiei. Pe de alta parte, Dan Georgescu a declarat ca va pleca de la conducerea institutiei dupa ce i se va comunica oficial, in scris, ca trebuie sa paraseasca postul. "Sentinta ICCJ anuleaza Decizia 248/2005, prin care Ion Smeeianu a fost demis, dar despre Decizia 249/2005, prin care am fost numit presedinte ANRC, nu se face nici o referire. Conform legislatiei, eu sunt si raman presedintele ANRC", a spus Georgescu. Ion Smeeianu a preluat functia de presedinte al ANRC in septembrie 2002, dupa ce anterior a fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Dupa alegerile din noiembrie 2004, premierul Tariceanu l-a inlocuit pe Smeeianu cu Georgescu la conducerea ANRC. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.