Fostul ministru al Economiei Codrut Seres nu recunoaste Comisia speciala constituita la Cotroceni, in baza Legii raspunderii ministeriale, pentru cazul sau si al ministrului Zsolt Nagy. In acest sens, avocatul lui Seres, deputatul PC Sergiu Andon a d
Fostul ministru al Economiei Codrut Seres nu recunoaste Comisia speciala constituita la Cotroceni, in baza Legii raspunderii ministeriale, pentru cazul sau si al ministrului Zsolt Nagy. In acest sens, avocatul lui Seres, deputatul PC Sergiu Andon a depus ieri la Cotroceni un memoriu in care se contesta dreptul Comisiei de a-l ancheta pe Codrut Seres. "Ministrul Seres trebuie anchetat de Parchet, de Justitie, nu de aceasta Comisie. M-am prezentat in locul sau astazi (luni - n.r.), iar daca domnul Seres va mai fi chemat la Comisie vom proceda la fel, ma voi prezenta in locul lui", a spus Andon, citat de Mediafax. El a explicat: "Domnul Seres considera neconstitutionala Comisia, pentru ca este un organism de triere a raspunderilor care actioneaza paralel fata de autoritatea judecatoreasca si, indeferent care este rezultatul sau, viciaza actul de justitie. Domnul Seres nu doreste sa beneficieze de un tratament discriminatoriu si, daca sunt motive sa raspunda in fata legii, este hotarat sa mearga ca orice alt cetatean direct in Justitie", a spus Andon. El a precizat ca, in cazul in care Comisia "vrea sa adauge caracterul de represiune politica pe care il are totusi cazul acesta", cu atat mai mult Seres nu va dori sa participe la "inscenare". Andon a adaugat ca, desi Seres nu se va prezenta la audieri, Comisia va lua act de depunerea memoriului si isi va definitiva raportul si-l va inainta presedintelui. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.