Romtelecom va putea efectua modificari tarifare si va putea introduce pachete de servicii sau scheme de reduceri tarifare prin simpla notificare a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), fara sa obtina aprobarea prealabila a inst
Romtelecom va putea efectua modificari tarifare si va putea introduce pachete de servicii sau scheme de reduceri tarifare prin simpla notificare a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), fara sa obtina aprobarea prealabila a institutiei.
In urma discutiilor din Consiliul Consultativ, organizate luni la sediul ANRC, institutia a propus modificarea unui proiect anterior de decizie, care stabileste ca Romtelecom este obligata sa obtina un acord prealabil de la autoritatea de reglementare cu privire la modificarile tarifare.
"Pana la adoptarea formei finale a acestei decizii, Romtelecom va mai putea transmite ANRC comentarii privind modalitatea concreta de furnizare a informatiilor ce vor insoti notificarea, urmand ca, in cazul in care este necesar, sa prezinte aceste comentarii in cadrul unor intalniri cu reprezentantii institutiei", se arata intr-un comunicat al institutiei de reglementare.
ANRC a publicat, la 25 septembrie, un proiect de decizie potrivit caruia Romtelecom are nevoie de aprobarea institutiei pentru orice reducere a tarifelor pentru abonamente si apeluri pentru acces special la Internet, precum si pentru orice crestere a tarifelor pentru apeluri locale, nationale, internationale si cele catre retelele de telefonie mobila.
De asemenea, pentru a preveni un comportament anticoncurential, compania trebuie sa obtina acordul ANRC de fiecare data cand vor fi introduse noi pachete de servicii sau scheme de reducere a tarifelor.
Proiectul de decizie stabileste formula de control a tarifelor serviciilor cu amanuntul ale Romtelecom pe pietele pe care aceasta companie are putere semnificativa.
Formula de control propusa in forma initiala a proiectului urma sa se aplice pe o perioada de trei ani, incepand cu anul 2007, si va permite Romtelecom o crestere medie anuala maxima a tarifelor pentru serviciile cu amanuntul reglementate egala cu rata inflatiei (cresterea preturilor de consum), plus 2,09%.
Romtelecom este ce mai important operator local de telefonie fixa, cu peste 3,6 milioane de linii in administrare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.