Tinerii din Sectorul 2 al Capitalei vor putea cere sfatul specialistilor inainte sa se casatoreasca, la un centru de consiliere premaritala deschis, ieri, de primarul Neculai Ontanu, in incinta Centrului de primire pentru protectia copilului victima
Tinerii din Sectorul 2 al Capitalei vor putea cere sfatul specialistilor inainte sa se casatoreasca, la un centru de consiliere premaritala deschis, ieri, de primarul Neculai Ontanu, in incinta Centrului de primire pentru protectia copilului victima a abuzului "Caroteni".
Edilul ne-a declarat, intr-un interviu ce poate fi ascultat in intregime pe pagina de Internet a ziarului ZIUA, ca ideea de a infiinta primul centru de acest gen din tara a pornit de la o statistica ingrijoratoare: in Sectorul 2, in acest an au fost inregistrate 3262 de casatorii si 506 de divorturi. La Centrul numit "Pas in doi", situat in strada Caroteni nr. 21-23, tinerii vor putea discuta, gratuit, cu psihologi si sociologi ai Centrului despre importanta si insemnatatea viitorului unei familii, vor primi sfaturi despre responsabilitatea aparitiei copiilor si despre rolul casniciei, a precizat primarul. Medicii si consilierii juridici de aici vor oferi celor interesati date despre prevederile legale in domeniul familiei, precum si consiliere psihologica si medicala privind viata de cuplu si dinamica relatiilor, consiliere juridica privind obligatiile dintre soti. (M. S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.