De asemenea, LG Philips LCD a primit o citatie din partea Departamentului de Justitie al Statelor Unite.
Compania mixta, controlata de LG Electronics si Philips Electronics, a anuntat ca va coopera cu autoritatile in acest caz.
"Vineri, 8 decembrie, oficialii de la Comisia Coreeana pentru Comert au vizitat birourile LG Philips LCD din Seul, Coreea, parte a investigatiilor efectuate de autoritati in cazul unui posibil comportament anticoncurential al companiei", se arata intr-un comunicat al firmei.
Un purtator de cuvant al Comisiei Coreene penru Comert a refuzat sa comenteze informatiile, dar a precizat ca ancheta este derulata de Grupul de Investigatie a Cartelurilor.
LG Philips a ocupat, anul trecut, pozitia de lider mondial in domeniul productiei de ecrane LCD pentru televizoare si computere. In 2006, compania a fost devansata de concurentul Samsung Electronics, care s-a aliat cu grupul japonez Sony.
Grupul sud-coreean este afectat de preturile scazute, corelate cu nivelul ridicat al costurilor pe piata ecranelor TV. Analistii comenteaza ca lipsa unei baze diversificate de clienti reprezinta o justificare pentru capacitatea redusa a companiei de a influenta preturile.