Politistii britanici care investigheaza moartea a trei prostituate din Ipswich sunt ingrijorati de disparitia celei de-a patra femei, informeaza Sky News in editia de ieri. Acestia sustin ca prostituata Paula Clennell nu a mai fost vazuta de sambata
Politistii britanici care investigheaza moartea a trei prostituate din Ipswich sunt ingrijorati de disparitia celei de-a patra femei, informeaza Sky News in editia de ieri. Acestia sustin ca prostituata Paula Clennell nu a mai fost vazuta de sambata noaptea. Potrivit sursei citate, exista temeri ca un criminal in serie umbla nestingherit in zona, dupa ce corpul unei alte prostituate a fost gasit in padurile de langa Ipswich. Cadavrul unei tinere de 24 ani a fost gasit duminica dupa-masa.
Detectivii au spus ca este inca prea devreme pentru a se pronunta daca moartea are vreo legatura cu cele ale prostituatelor Gemma Adams si Tania Nicol. Cele doua au fost gasite la numai cativa kilometri una de alta, in zona Ipswich, la scurt timp dupa ce au fost date disparute din "zona rosie" a orasului. Adams, de 25 ani, a disparut in dimineata de 15 noiembrie si a fost gasita in Hintlesham, Suffolk, in 2 decembrie. Cel de-al treilea cadavru, al Taniei Nicol, fusese descoperit vineri, la Copdock, dupa ce tanara fusese data disparuta in data de 30 octombrie. Ambele femei erau dezbracate, insa nici una nu fusese agresata sexual si nici nu prezentau urme ale unor acte de violenta pe corpurile lor. Politistii spun ca exista "similaritati izbitoare" intre modul in care acestea au fost omorate, insa va fi nevoie de teste suplimentare. Detectivii examineaza corpul unei femei gasite in apropierea raului Crowland, Lincolnshire, duminica. Politia din Suffolk a declarat ca nu exista dovezi care sa faca legatura intre cele trei crime din district. In acelasi timp, o ancheta se desfasoara pentru a gasi eventualele legaturi. Autoritatile investigheaza cazul pentru a descoperi daca cele trei crime din Sufolk au vreo legatura cu altele petrecute in estul Angliei in ultimii 13 ani si in care victimele erau tot prostituate. Exista deja voci care amintesc despre cazul celebrului Jack Spintecatorul care seamana cu situatia cu care se confrunta Politia londoneza acum. In secolul al XIX-lea, Londra a fost terorizata de catre un criminal in serie necunoscut, care a ucis si macelarit cinci prostituate. Identitatea asasinului, poreclit Jack Spintecatorul, nu a fost descoperita niciodata. Ce s-a intamplat de fapt? Intre lunile august si noiembrie 1888, locuitorii din Whitechapel, estul Londrei, au fost cutremurati sa afle de o serie de crime oribile, cinci prostituate fiind ucise si macelarite de catre un necunoscut. La data de 31 august, Mary Ann Nichols, o prostituata din zona, cunoscuta sub numele de Polly, a fost gasita moarta pe strada. Apoi, in dimineata zilei de 8 septembrie, un localnic a auzit zgomote ciudate si, cand a iesit pe strada, a gasit cadavrul mutilat al unei alte prostituate, Annie Chapman. Pe 30 septembrie, "Jack Spintecatorul" (asa cum s-a autointitulat criminalul, intr-o scrisoare trimisa politiei) a lovit de doua ori.
La ora 1 noaptea, ucigasul a fost la un pas de a fi prins, dupa ce i-a taiat gatul lui Elizabeth Stride. Apoi, dupa nici o ora, pe o strada din apropiere, Catherine Eddowes a fost si ea macelarita, fara nici un martor de data asta. In fine, pe 9 noiembrie, Mary Jane Kelly a devenit ultima victima a Spintecatorului. Crima a fost considerata cea mai violenta si mai macabra, desi s-a petrecut de data aceasta nu pe strada, ci intr-o casa. Brusc, asa cum au aparut, crimele au incetat. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.