Liderii PD au anulat reuniunea saptamanala a Biroului Permanent National, in locul acesteia unrmand sa aiba loc o intalnire cu membrii Platformei liberale Stolojan - Stoica - Flutur - Mona Musca, potrivit unor surse din cadrul PD, citate de Mediafax.
Liderii PD au anulat reuniunea saptamanala a Biroului Permanent National, in locul acesteia unrmand sa aiba loc o intalnire cu membrii Platformei liberale Stolojan - Stoica - Flutur - Mona Musca, potrivit unor surse din cadrul PD, citate de Mediafax. "PD va initia luni o prima intalnire oficiala cu platformistii, in vederea stabilirii cadrului general de colaborare dintre partidul nostru si membrii Platformei liberale", au precizat sursele citate. Potrivit acestora, eventuala colaborare oficiala dintre PD si PLD depinde de termenul in care platformistii isi pot inregistra la tribunal formatiunea lor ca partid politic. "E adevarat, una dintre dimensiunile colaborarii dintre PD si PLD se poate referi la candidatura pe liste la alegerile pentru Parlamentul European. Sa vedem insa in cat timp se pot inscrie ca partid", au mai spus reprezentantii PD.
Problema Aliantei DA
De altfel, liderul democrat Emil Boc a anuntat public la reuniunea Consiliului National de Coordonare de sambata ca PD va colabora cu PLD pentru a mentine electoratul Aliantei. Totodata, Boc a anuntat clar ca platformistii nu mai sunt de acum inainte o problema a PNL, ci a Aliantei DA. "Oricine militeaza alaturi de noi pentru a atinge aceste obiective ale Aliantei ne este partener. Din acest punct de vedere, daca pana acum initiatorii Platformei liberale erau doar o problema interna a PNL, de acum inainte ei sunt o problema a Aliantei DA, pe care PD nu o poate ignora", a spus Boc, adaugand ca PD este deschis si va colabora cu reprezentantii PLD, pentru a asigura sustinerea parlamentara a proiectelor Aliantei DA.
Un personaj rasuflat
In replica la declaratiile lui Emil Boc, liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a spus ieri ca disponibilitatea PD de a discuta cu Partidul Liberal Democrat, initiat de Theodor Stolojan, poate fi considerata ca un gest inamical. Tariceanu a sustinut ca singura intentie a platformistilor este sa distruga PNL, declaratiile lor privind unitatea liberalilor fiind, in tot acest context, o minciuna. "Stolojan e teleghidat si conditionat de trecutul lui, un personaj rasuflat care ar trebui sa isi vada de batranetile lui", a spus Tariceanu, atacandu-l dur pe fostul sau sef.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.