In presa britanica, vaduva lui Litvinenko nu-l acuza pe Putin, dar o studenta la Stiinte Politice afirma ca Litvinenko santaja oligarhii rusi. Despre starea de sanatate a lui Lugovoi si a lui Kovtun informatiile sint contradictorii.

Vaduva lui Aleksander Litvinenko a vorbit presei pentru prima oara de la moartea sotului sau declarind ca nu doreste sa coopereze cu autoritatile ruse si scotindu-l din cauza pe presedintele Vladimir Putin. Marina Litvinenko a spus pentru publicatia britanica „The Mail on Sunday" ca ea nu crede ca investigatorii rusi vor spune adevarul si ca „vor folosi probele de o maniera improprie". Marina Litvinenko a iesit la rampa cu declaratii dupa ce autoritatile judiciare ruse au anuntat deschiderea unei anchete separate de cea a Scotland Yardului.

In Germania, in apartamentul fostei sotii a omului de afaceri Dmitri Kovtun au fost detectate urme de radiatii. Cotidianul german „Welt am Sonntag" scrie ca anchetatorii incearca sa afle daca Dmitri Kovtun a fost la Hamburg dupa intilnirea sa cu Litvinenko. Daca nu, atunci el ar fi intrat in contact cu poloniu 210 inainte de a-l vedea pe Litvinenko, fapt care ar face posibila participarea acestuia la otravirea spionului rus.

Litvinenko santaja oligarhii rusi

In editia de ieri a „The Observer", rusoaica Julia Svetlicinaia, studenta la Stiinte Politice la Universitatea Westminster, scria ca l-a intilnit de citeva ori pe Litvinenko pentru a obtine informatii in legatura cu o carte despre situatia din Cecenia. Svetlicinaia sustine ca Litvinenko i-a marturisit ca intentiona sa-i santajeze pe oligarhii rusi, care -sustinea el - „aveau destul si deci trebuiau sa imparta". Studenta sustine ca Litvinenko era un client fidel al restaurantului japonez Itsu, ca nu ar fi fost dificil ca printre ospatari sau bucatari sa se infiltreze cineva care sa-l otraveasca pe spionul rus.