Profesorul Yunus, supranumit si "bancherul saracilor", a impartit inalta distinctie cu banca sa specializata in acordarea de microcredite, Grameen Bank, pentru activitatea sustinuta in domeniul identificarii de oportunitati economice sociale destinat
Profesorul Yunus, supranumit si "bancherul saracilor", a impartit inalta distinctie cu banca sa specializata in acordarea de microcredite, Grameen Bank, pentru activitatea sustinuta in domeniul identificarii de oportunitati economice sociale destinate in special femeilor, noteaza Reuters. Laureatul Premiului Nobel pentru Pace a plecat acasa cu o diploma, o medalie si cu suma de 10 milioane de coaroane suedeze (1,1 milioane de euro). Economistul Yunus si banca sa vor imparti acest premiu obtinut cu scopul de a le oferi mai mult acces la "microcredite" saracilor pentru a putea intra in posesia unor mici terenuri si a achizitiona echipamentele necesare muncii la ferma. Conform datelor oferite publicitatii, Banca Grameen are nu mai putin de 6,6 milioane de clienti care au realizat imprumuturi in regim de microcredit, clienti proveniti din 70.000 de sate si localitati mici din Bangladesh. La ceremonia de ieri, care a avut loc in ziua comemorarii mortii lui Alfred Nobel (1896) au participat familia regala, membri ai Guvernului, personalitati renumite, laureati ai Premiului Nobel pentru Pace din anii anteriori si aproximativ 1500 de invitati. Comitetul norvegian pentru decernarea Premiului Nobel a anuntat la 13 octombrie atribuirea pe anul 2006 a Premiul Nobel pentru Pace economistului Muhammad Yunus. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.