"Fata de articolul aparut in cotidianul Ziua nr. 3798 din 05 decembrie 2006, intitulat "Mall-ul lui Ontanu".
Administratia Pietelor Sector 2, in calitate de autoritate contractanta in ce priveste proiectul de parteneriat public privat avand ca obiect "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri - Piata Obor, face urmatoarele precizari:
Articolul aparut in cotidianul Ziua contine prin sustinerile facute, atat afirmatii nereale, contrare realitatii faptelor si desfasurarii procedurilor legale, cat si afirmatii calomnioase de natura sa prejudicieze imaginea primarului Sectorului 2, afirmatii facute fara nici un suport probator.
Se afirma faptul total nefondat si ireal ca "Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a semnat un contract pagubos pentru administratia locala, dar in spatele caruia se ascund comisioane grase".
Afirmatia facuta este total falsa, atata timp cat la data aparitiei articolului (05.12.2006), contractul de parteneriat public privat nu era semnat, iar la aceasta data nefiind finalizata etapa de negociere a clauzelor contractului cu investitorul privat cel mai bine clasat.
Tot astfel, afirmatia conform careia contractul este "pagubos pentru administratia locala", nu are nici un suport real. Spunem aceasta dat fiind faptul ca, in realitate, clauzele contractului ce se negociaza, primeaza prin apararea interesului public, interes urmarit de comisia de negociere a contractului desemnata de autoritatea publica.
Tot in acest sens, precizam ca valoarea terenului cu care autoritatea publica a intrat in parteneriatul public privat a fost determinata prin Raport de evaluare intocmit in conditiile legii. Ori, si din acest punct de vedere afirmatia este gresita si tendentioasa.
Se mai afirma, de asemenea, in mod nereal ca "fara a avea avizele legale necesare, edilul vrea sa distruga cea mai mare piata europeana".
Nici acesta afirmatie nu are nici un suport, fiind o simpla speculatie invocata cu rea credinta. Precizam aceasta intrucat realitatea juridica este cu totul alta.
Astfel, in anul 2003, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a stabilit prin hotarare, transferarea in competenta Consiliilor Locale dreptul de a incheia contracte de parteneriat public privat pentru constructia, reconstructia, modernizarea si administrarea pietelor si complexelor agroalimentare.
In anul 2005, prin hotarare, Consiliul Local Sector 2 a aprobat initierea procedurii pentru organizarea selectiei operatorilor si elaborarea documentatiei aferente in vederea realizarii parteneriatului public privat pentru Piata Obor.
Drept urmare, Administratia Pietelor Sector 2, ca autoritate contractanta subordonata Consiliului Local Sector 2, a efectuat toate procedurile legale reglementate de O.G. 16/2002 si a normelor sale de aplicare, pentru implementarea cu succes a proiectului.
Rezulta limpede ca intreaga acuzatie la adresa Primarului Sectorului 2 - Domnul Neculai Ontanu, nu justifica nici un temei, fiind simple acuzatii denigratoare, nefondate si facute cu rea credinta.
Mai mult decat atat, incheierea contractului concretizata prin semnarea acestuia se va face de autoritatea contractanta, respectiv Administratia Pietelor Sector 2 in numele Consiliului Local Sector 2 si nu de catre Primarul Sectorului 2.
In consecinta, consideram ca intregul articol este un atac la adresa Primarului Sectorului 2, fara a avea o baza reala si fara a se intemeia pe informatii certe si concrete, fiind doar un articol denigrator fara nici o acoperire.
Consideram ca o minima decenta din partea autorilor articolului i-ar fi indemnat pe Mihnea Talau si Silviu Alupei sa solicite din partea Primariei Sectorului 2 informatii in legatura cu acest subiect.
In realitate situatia se prezinta astfel:
Primaria sectorului 2 are in plan modernizarea zonei comerciale reprezentata de piata agroalimentara Obor si a zonei aferente acesteia pana in apropierea blocului ALMO.
Solutia urbanistica a fost materializata de catre specialistii Primariei Sectorului 2 printr-o documentatie aprobata de Consiliul Local al Sectorului 2 care prevede modernizarea pietei agroalimentare si realizarea unui complex comercial modern, multifunctional".
Nota redactiei: In acelasi drept la replica, Administratia Pietelor Sector 2 ne-a trimis si descrierea proiectului de modernizare a Pietei Obor si realizare a unui complex comercial. Aceasta va fi prezentata intr-unul dintre numerele viitoare.