- Hai noroc, baieti! Emile, spune-i lu' "Pufulete" sa-mi mai trimita un Chivas, cu patru de gheata, stie ea, ca sunt un pachet de nervi. Da televizoarele mai incet si asaza-te pe scaunul ala de bar, sa te vad mai bine. Ba, nu putem vorbi cu astia de
- Hai noroc, baieti! Emile, spune-i lu' "Pufulete" sa-mi mai trimita un Chivas, cu patru de gheata, stie ea, ca sunt un pachet de nervi. Da televizoarele mai incet si asaza-te pe scaunul ala de bar, sa te vad mai bine. Ba, nu putem vorbi cu astia de la CNA sa-i opreasca emisiunea lu' Gadea, ca simt ca-nnebunesc? Cu Paler, cu Cristoiu, cu Badea m-am mai obisnuit, da' cand il vad pe tampitu' ala cu leptopu', imi vine sa-l strang de gat!
- Lasa sefu', ca nici noi n-am dormit, n-ai vazut ca i-am bagat p-ai nostri de la "Evenimentu'" si s-a-ndreaptat treaba! Mai e analistu' ala, Ungureanu, care te iubeste, de-a scris articolu' cu "Traian cel mare". Si Ciocuzeanu sau cum il cheama...
- Da-i naibii de ziaristi, Blago! Hai ca n-avem timp, acum vine schiopu' (nota autorului: premierul Tariceanu)! Am auzit ca vreti sa faceti lista pentru "Europene". Parerea mea e ca n-ar fi rea, cap de lista, Boagioaica, c-o sa-l faca "varza" pe Orban, cand l-o gasi ca n-a numarat bine xeroxurile. Ce zici Emile?
- Sa traiti sefu', asa ie!
-Ar fi buna si Mioara (nota autorului: prefectul Capitalei Mioara Mantale), ca si ea e competenta, ha, ha, ha, ha...si, io zic ca daca tot o alegeti pe Elena la "Externe", n-ar fi rau sa se califice si pe ea pa lista.
- Fecioara din Plescoi", de i-a dat si pesedeu' contracte fara numar, ca-i experta pe Norvegia si pe... UE!
- Bine, ba, e mai bun Mos Tagarta al tau, de la Interne, care ai vrut sa-l pui in locu' lu' Seres, sa-ti faca treburile si sa zica lumea ca-i al meu, c-a-nvatat la Institutu' de Marina.... Aoleo, era sa uit! Ba, sa-i spuneti lu' Berceanu, sa nu dea dracu', sa mai piarda ai nostri vreo licitatie de asfaltare, c-am auzit ca-n Moldova au intrat ai lu' Hrebe pe fir. Frate, frate, da' branza-i pa bani. Ce zici Emile?
- Sa traiti sefu', asa ie!
- Bai, piticanie, ce-ti mai place sa-l contrazici pa sefu', ha, ha! Auzi Traiane, sa moara fratiorii mei din grupu' de la Cluj, nu te mai lua dupa aia de te-a invatat cu axa licuricilor, ca mi-a facut baietii de la "Doi s-un sfert" un raport si mi-a zis ca s-a umflat muschii pe schiopu' si o sa-ti ceara anticipate. Vezi ca-n ultimele sondaje adevarate liberalii ie-n crestere, noi in cadere, Vadim a ajuns la 25%, Becali la 15%, iar platformistii nostri n-apare! E jale!
- Las' ca-i arat io lui! Daca-l bag in discursul de Anu' Nou, la intrarea-n Europa, cu "grupurile de interese", il termin. Iar daca tot nu se potoleste, o pun pe catolica lu' Frattini (nota autorului: ministrul de Justitie - Monica Macovei) sa-i mai faca un dosar lu' Patriciu! Oricum l-am zobit. I-am luat Armata, i-am luat tot... a ramas cu ministeru' de muzica si cu nesimtitu' ala de i-a furat nevasta lu' bietu' Boureanu. Ce zici, Emile?
-Sa traiti sefu', asa ie!
-Liniste, baieti! Parca-l aud pe schiopu' pe hol... Intra! Ooooooooooooo, bine ai venit, Caline! Ce mai faci? Ai venit cu Harleiu' sau e frig afara? Ha, ha, ha, ha...
Sincer sa fiu, cred ca un astfel de dialog ar fi imposibil! Dar parca poti sa stii? Ca stenograma-pamflet insa... O concluzie se impune: Chiar daca nu mai avem un Maniu sau un Bratianu, putem fi mandri cu actuala clasa politica. A ridicat "barbati de stat" care urmaresc doar binele public, intelectuali rafinati, europeni, lipsiti de orice intentie de a-si satisface propriile interese, de a-si captusi conturile din banci, straini de mizerabilele jocuri de culise politicianiste si de o moralitate exemplara. Asemanatoare poate doar cu profilul priapic al lui Carol al II-lea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.