Reprezentantii PC vor ca sefii serviciilor sa fie chestionati de parlamentari in privinta actiunilor celor doua institutii in dosarul de spionaj si tradare, in care este implicat fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. "Din punctul nostru de vede
Reprezentantii PC vor ca sefii serviciilor sa fie chestionati de parlamentari in privinta actiunilor celor doua institutii in dosarul de spionaj si tradare, in care este implicat fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. "Din punctul nostru de vedere, am vrea sa aflam care sunt motivele pentru care, in 2005, SRI a inceput o actiune de supraveghere in aceasta cauza", a aratat deputatul conservator Eduard Hellvig. Acesta a spus ca i se pare "interesant" de vazut de ce nu a fost anuntat si ministrul Economiei, care avea si calitatea de membru CSAT, despre "posibilul atentat la siguranta nationala". "SRI si SIE au calitatea de institutii de reglementare in zona sigurantei nationale ca preventie, nu ca si constatare, si vrem sa vedem daca actiunile acestor institutii au fost de preventie si de asigurare a unui climat de siguranta nationala", a mai aratat deputatul PC. Conservatorii vor cere sefilor de servicii sa prezinte elementele care au atentat la siguranta nationala si motivele pentru care in 2006, SRI a solicitat DIICOT inceperea acestei anchete. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca a apreciat ca "prelungirea artificiala si inutila a solutionarii cazului Seres nu face decat sa alimenteze show-ul mediatic a carui victima e fostul ministru. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.