CNSAS a decis ieri, dupa saptamani intregi de tergiversare, ca Rodica Stanoiu a fost turnatoare. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, din cei noua membri ai Colegiului care au fost prezenti, sapte au votat "pentru" stabilirarea verdictului de pol
CNSAS a decis ieri, dupa saptamani intregi de tergiversare, ca Rodica Stanoiu a fost turnatoare. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, din cei noua membri ai Colegiului care au fost prezenti, sapte au votat "pentru" stabilirarea verdictului de politie politica, iar doi s-au abtinut. Nici unul dintre membrii Colegiului nu a vrut sa confirme oficial verdictul.
"Cazul Stanoiu s-a lamurit. I se va transmite decizia", a fost singura declaratie pe subiect data de Mircea Dinescu, unul dintre membrii Colegiului. El a sugerat insa natura verdictului, spunand ca Rodica Stanoiu poate sa conteste decizia care s-a dat in cazul ei. Potrivit legii, Stanoiu poate contesta la CNSAS decizia Colegiului in termen de 15 zile de la primirea verdictului. Daca decizia ramane aceeasi, ea o poate contesta la Curtea de apel, in termen de 30 de zile. In replica la vestile privind votul negativ pe care l-a primit din partea CNSAS, fostul ministru PSD a spus ca se astepta la o asemenea decizie a institutiei si a sustinut ca verdictul a fost dat "la comanda". "Foarte bine ca mi-au dat. Ma asteptam sa primesc aceasta decizie, pentru ca totul a fost la comanda", a declarat Stanoiu, pentru NewsIn. Fosta pesedista a adaugat ca o sa actioneze in continuare "potrivit posibilitatilor legale".
Fostul senator PSD a mintit
Cazul Rodicai Stanoiu a fost unul dintre cele mai dificile cazuri cu care s-a confruntat CNSAS, din cele care i-au privit pe politicieni. Stanoiu insasi a fost o clienta dificila, amenintandu-i la un moment dat pe membrii Colegiului cu judecata daca vor dezvalui presei amanunte legate de cazul ei. Mai mult, ea a parat Colegiul la presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, plangandu-se de faptul ca este "abuzata".
Membrii Colegiului nu au descoperit in arhivele fostei Securitati un dosar de retea pe numele senatoarei, insa din dosare convergente au iesit la iveala nu mai putin de 18 note informative semnate de Stanoiu cu numele conspirativ "Sanda" si datand din perioada cand aceasta lucra la Institutul pentru Cercetari Juridice. Rodica Stanoiu nu si-a asumat niciodata notele, spunand ca "dosarul" i-a fost fabricat dupa 1990, iar scrisul nu-i apartine. Fostul lider PSD a explicat ca scrisul din notele informative care i se atribuie este cel pe care il avea dupa 1990 si nu cel de dinainte de 1989. Rodica Stanoiu a argumentat diferenta dintre cele doua tipuri de scris, explicand ca dupa 1990 a avut o boala la coloana vertebrala care i-a modificat caligrafia. Pentru linistea lui Stanoiu, CNSAS a amanat verdictul de mai multe ori, realizand in acest timp mai multe expertize grafologice. Toate au demonstrat ca fostul senator PSD a mintit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.