Desi inca de anul trecut expertii anuntau descoperirea, abia acum arheologii de la Vatican au declarat oficial ca au scos la lumina un sarcofag stravechi de marmura, despre care se crede ca ar contine ramasitele Apostolului. Sicriul era ingropat sub
Desi inca de anul trecut expertii anuntau descoperirea, abia acum arheologii de la Vatican au declarat oficial ca au scos la lumina un sarcofag stravechi de marmura, despre care se crede ca ar contine ramasitele Apostolului. Sicriul era ingropat sub altarul bisericii "Santul Pavel din afara zidului". Expertul Vaticanului, Giorgio Filippi, a facut aceasta descoperire dupa cercetari care au durat cinci ani. El a indepartat mai multe placi din podea, dintre care pe una scria "Sfantul Pavel, martirul" si a descoperit dedesubt mai multe incaperi si tunele. El a mai gasit de asemenea trei tunele mai mici care duceau spre sicriul Sfantului, despre care se crede ca ar fi fost inmormantat in jurul anului 390 AD, odata cu construirea bisericii. Se pare ca acele tunele fusesera facute astfel incat credinciosii sa poata arunca pe acolo flori si alte semne de credinta, in jurul mormantului. Aceasta descoperire confirma ca banuielile de secole ale specialistilor s-au confirmat. Ei sustineau ca acolo s-ar afla ramasitele Sfantului. Signor Filippi a declarat ca "nu aveam nici un dubiu ca acolo s-ar afla mormantul Sfantului Pavel. Stiam acest lucru. Insa obiectivul nostru a fost sa scoatem aceste ramasite la lumina, astfel incat sa poata fi venerate cum se cuvine de catre credinciosi". Expertii vor decide acum daca vor deschide mormantul ca sa afle cu certitudine daca ramasitele Apostolului Pavel sunt cu adevarat acolo. Decizia de a scoate la lumina sicriul a survenit dupa ce miile de pelerini sositi la biserica au fost dezamagiti ca nu au putut vizita mormantul Sfantului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.