Dupa razboiul de trei zile purtat pentru vaca de muls (MEC), vazand ca liberalii isi conectasera deja mulgatoarea, prin ordonanta, la uger (OPSPI), democratii au schimbat tactica. Confruntarea de noaptea de la Palatul Victoria a fost inlocuita cu div
Dupa razboiul de trei zile purtat pentru vaca de muls (MEC), vazand ca liberalii isi conectasera deja mulgatoarea, prin ordonanta, la uger (OPSPI), democratii au schimbat tactica. Confruntarea de noaptea de la Palatul Victoria a fost inlocuita cu diversiunea la lumina zilei.
Videanu a iesit in fata, spunand ca democratilor nu le trebuie nici ministerul, nici postul de ministru de stat ramas vacant prin retragerea PC de la guvernare. Motivul? Nu vor sa fie partasi la o "criza politica sau energetica" care s-ar declansa, spun ei, dupa vaduvirea MEC de Oficiul care il reprezinta in procesele de privatizare. Iar postul de vicepremier este, conform lui Videanu, inutil. In consecinta, PD - consecvent principiului de eficientizare a Guvernului prin restructurare - nu va face nici o nominalizare pe locul lasat liber de conservatorul Pascu.
Cei picati recent din Luna isi pot scoate palaria in fata democratilor. Care, iata, lasa ciolanul din mana cand interesul public (evitarea crizelor/eficientizarea guvernarii) le-o cere. Ceilalti pot macar sa se intrebe ce sta in spatele marinimiei pediste.
Cedarea portofoliului Economiei liberalilor si renuntarea la a nominaliza un candidat pentru celalalt fotoliu abandonat de conservatori tradeaza frica de a aparea in fata Parlamentului, unde lesne se poate pati rusinea respingerii. Cum i-ar sta marelui partid conectat la Cotroceni sa-si vada reprezentantul incoltit in comisii si doborat in plen? Ar fi un semn de vulnerabilitate extrem de grav pentru o formatiune cu ambitii de prea- marire.
Videanu mai bine vorbea despre petrecerea de Revelion decat sa se chinuie sa explice inutilitatea postului de vicepremier. Nu de alta, dar si el a lustruit un astfel de scaun inaintea jiltului de la Primarie. Sa ne amintim numai de fascinantul discurs rostit in fata parlamentarilor de Videanu, in pragul preluarii functiei de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor in domeniul economic. Cat de frumos vorbea el despre importanta postului, jurand ca va face tot ce-i sta in putinta sa asigure cresterea competivitatii mediului de afaceri din Romania in contextul integrarii in UE. Intrucat nici succesorii lui Videanu, Seculici si Pogea, nu au reclamat inutilul in timpul mandatului lor, nu putem decat sa credem ca, la inmormantarea postului de vicepremier pe probleme de economie, in vara acestui an, democratii lasasera in Romania un mediu de afaceri beton, superpregatit pentru competitia din UE. In context - pentru ca Videanu si-a marturisit temerea pentru criza energetica spre care ne imping inconstientii de liberali - ar mai fi de spus ca vicepremierul pe probleme economice avea, printre altele, datoria de a "conduce, in situatii speciale, Grupul interministerial de actiune strategica pentru energie, in scopul asigurarii stocurilor de resurse energetice la un nivel adecvat". Acum, daca vine criza peste noi, cine ne mai salveaza?
Au pedistii un dar de a pune copacii in fata padurii ceva de speriat. De pilda, in povestea cu eficientizarea guvernarii prin restructurare/reducere a aparatului executiv. Ei spun ca prin renuntarea la "inutilele" functii de vicepremier s-ar face o mare economie, uitand sa precizeze ca echipa unui ministru de stat nu este mai mare decat cea a unui director dintr-un minister oarecare, adica vreo 30 de oameni.
Mai multi politicieni au sustinut ca, in lupta pentru MEC, PD a dat dovada de ipocrizie, aratand ca democratii nu vizeaza o buna guvernare sau stabilitate, ci propriile interese. Vom vedea, in curand, daca au sau nu dreptate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.