O vizita la Tirgul „Luxury Show" ar putea arata ca, in comparatie cu tirgurile similare din lume, cel din Bucuresti pare un frate becisnic.

Anul asta, la „Tirgul Milionarilor" din Moscova a fost lansat un telefon mobil din platina placat cu diamante care costa 800.000 de euro; puteau fi vazute masini de peste un milion de euro si blanuri de peste 100.000 de euro, altfel spus, daca reusita unui asemenea tirg e data tocmai de preturile socante, cosmice, destinate parca nu miliardarilor, ci doar miliardarilor care au tocmai au descoperit ca mai au de trait doar o saptamina, la noi preturile nu intreceau asteptarile.

Tirg de lux cu sosii

Ieri a avut loc deschiderea pentru presa si VIP-uri a Tirgului „Luxury Show" la Romexpo, iar senzatia de simulare, de copiere provinciala a celor mari s-a instalat inca de la debut, cind, din cite un Maserati sau BMW seria 7 au coborit, in strigatul de-o bucurie fortata a unui prezentator, ba Christina Aguilera, ba Andy Garcia... in realitate, niste sosii zimbitoare ale celebrilor artisti.

Cei de la Lexus se mindresc cu jeepul lor cu motorizare hibrida, de 3.000 de centimetri cubi - linga un motor pe benzina sint instalate doua motoare electrice, care conduc la un consum de 8 la suta, fata de 15-16 la suta, cit ar fi media de consum a categoriei. La un pret de 75.000 de euro, cu toate taxele. La masini, regina zilei pare un Rolls-Royce Phantom EWB, lung de sase metri, motor V 12, 6.750 de centimetri cubi si 460 cai-putere. Pretul pleaca de la 395.000 de euro si urca, nu atit in functie de optiunile tehnice, cit de personalizari de tot soiul, pina la 550.000 de euro.

Fete si iahturi

Sint expuse si citeva ATV-uri de la firma americana Polaris, dintre cele cu care se catara prin munti jandarmii sau prin orasele patriei beizadele cu parinti bine infipti. Dar abia iahturile pareau ca atrag cu adevarat atentia. Cel mai mare, cel mai agresiv, de productie italiana, este unul zis „Azimut" pe numele lui de fecior. Costa 700.000 de euro, fara taxa de lux, care l-ar scumpi cu 30%, are 15 metri lungime si 4,5 inaltime, 30 de noduri viteza maxima. Ambele punti ale iahtului italian sint garnisite cu fete tinere, in fuste aproape la fel de mari ca zimbetul lor.

Linga „Azimut" sta „Nimbus", un iaht suedez, mai mic, cu linii domoale, „un fel de Volvo al barcilor", cum povesteste singura femeie de la bord, reprezentanta firmei importatoare, fusta peste genunchi, usor peste 40 de ani, zodia Capricorn. „Nimbus" s-ar lasa vindut pentru 400.000 de euro, dar musai unei familii ce pretuieste tihna, iar nu dezmatul formelor.

Icoane Swarovski

Nimic nu poate uimi la acest tirg care a promis ca uimeste. Poate cel mult standul unei firmei din Sfintu Gheorghe, care expune icoane pictate pe lemn si incrustate cu cristale Swarovski. Cea mai scumpa costa 30.000 RON.

Singura obraznicie, si ea costeliva obraznicie este un Hummer placat cu aur de 24 de carate. Masina costa 120.000 de euro, cu aurul de pe ea inca 20.000.