In legatura cu impasul in care se afla boxul romanesc dupa anularea prin hotarare judecatoreasca a Adunarii Generale in urma careia Rudel Obreja a devenit presedinte al FRB, am adresat un set de intrebari fostului lider mondial Leonard Doroftei.
In legatura cu impasul in care se afla boxul romanesc dupa anularea prin hotarare judecatoreasca a Adunarii Generale in urma careia Rudel Obreja a devenit presedinte al FRB, am adresat un set de intrebari fostului lider mondial Leonard Doroftei.
- Ce parere ai despre aceasta lovitura de teatru din ringul neaos?
- Daca asa s-a decis in instanta de judecata, atunci trebuie sa ne conformam. Pana la urma, daca este Obreja sau altul, important este ca boxul romanesc sa dea rezultate. Nu ne putem juca cu legea!
- Cum poti caracteriza perioada de doi ani in care Obreja a detinut fotoliul de sef?
- In afara de faptul ca a facut nu stiu ce conferinte si ce mari schimbari prin box, asa cum se lauda el, noi suntem in stand by, nu s-a schimbat nimic! Rezultatele si cluburile sunt la pamant.
- Mai multi specialisti au considerat ca Obreja s-a folosit de numele Vastag, Doroftei sau Leu pentru a accede in varf. Este adevarat?
- Asta cam asa este! M-am simtit folosit, am fost ca un berbec ca sa deschid usi, sa fac imagine. Dar stiti cum e, minciuna are picioare scurte! Adevarul tot se afla la un moment dat! Sa te fereasca Dumnezeu de mania romanului! Chiar daca trecem prin greutatile astea, suntem un popor puternic.
- Care ar fi cele mai urgente masuri de luat in perspectiva JO, mai ales ca in 2007 sunt programate turneele de calificare olimpica?
LD - Obreja trebuie sa-si vada de drumurile lui si de treburile lui si sa lase pe cineva mult mai competent sa ajute boxul romanesc. Sa-l ajute financiar. La noi este munca, am muncit enorm si stiu cum este ca dupa aceea sa fi dat invins. Asa am facut rezultate si eu, si Vastag, nu ca un Rudel. Trebuie sa muncim, dar pentru ca sportivii sa fie motivati, trebuie bani, loturile nationale trebuie sponsorizate. Si nu numai ei, ci si cluburile trebuiesc ajutate ca sa supravietuiasca. Nu mai sunt copii in salile de box, se chinuie acum sa se faca o zona, un campionat national. Este un sport greu, iar Obreja impune lumii sa i se vorbeasca cu domnule presedinte!
- Te-ai mai implica in boxul romanesc in situatia unei schimbari?
- Bineinteles, ma simt legat de boxul romanesc. Dar cand am fost tratat cu lipsa de respect de catre Rudel, m-am retras ca sa nu fac rau. Si eu si Vasag ne-am retras ca sa nu lovim in boxul romanesc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin