Alianta PNL-PD se afla pe primul loc in clasamentul la alegerile pentru Parlamentul European, cu 42% din voturi, urmata de PSD (23%), PRM (12%), PNG (9%) si UDMR (5%), arata un sondaj CURS, dat publicitatii ieri, informeaza NewsIn. Sub pragul elector
Alianta PNL-PD se afla pe primul loc in clasamentul la alegerile pentru Parlamentul European, cu 42% din voturi, urmata de PSD (23%), PRM (12%), PNG (9%) si UDMR (5%), arata un sondaj CURS, dat publicitatii ieri, informeaza NewsIn. Sub pragul electoral s-au situat Partidul Conservator, cu 3% dintre optiuni, Partidul Initiativa Nationala, cu 2%, Actiunea Populara, cu 1%, Forta Democrata, cu 1%, in timp ce 2% dintre cetateni au ales alte partide. Aceeasi cercetare releva faptul ca Geoana (foto) este vazut de 40% drept liderul care ar trebui sa conduca PSD, fiind urmat de Sorin Oprescu, cu 22% dintre optiuni, Ion Iliescu (19%), Adrian Nastase (8%), Ioan Rus (3%), Miron Mitrea si Antonie Iorgovan - cate 1%. La PNL, 48% din romani il vad pe Theodor Stolojan in frunte, a doua optiune fiind Calin Popescu Tariceanu, in favoarea caruia s-au pronuntat 25%. Urmeaza Mona Musca (7%), Bogdan Olteanu (5%), Gheorghe Flutur (4%), Teodor Melescanu (3%), Ludovic Orban (2%) si Valeriu Stoica (1%). Cercetarea a fost facuta in perioada 30 noiembrie-5 decembrie, pe un esantion reprezentativ de 1062 de persoane si are o marja de eroare de +/-3%. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.