Romanii ar putea calatori din 2007 in toate statele UE in baza cartii de identitate, dupa ce Ciprul si Cehia au acceptat documentele romanesti de identitate, iar din partea Suediei se asteapta un raspuns, a anuntat ieri ministrul Administratiei si In
Romanii ar putea calatori din 2007 in toate statele UE in baza cartii de identitate, dupa ce Ciprul si Cehia au acceptat documentele romanesti de identitate, iar din partea Suediei se asteapta un raspuns, a anuntat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Cipru si Cehia, care prevazusera initial conditii restrictive privind regimul calatoriei in baza cartii de identitate, au anuntat, in urma demersurilor intreprinse de autoritatile romane, ca vor accepta documentele romanesti de identitate ca documente de calatorie la intrarea cetatenilor romani pe teritoriul lor. In conditiile unui raspuns favorabil din partea Suediei, calatoria cu cartea de identitate va fi posibila pe intregul spatiu al Uniunii Europene, a mai spus Blaga. In Belgia si Slovacia, procedurile privind transpunerea in dreptul intern a prevederilor privind exercitarea acestui drept se afla in curs. Romanii vor putea intra cu CI si in Bulgaria, tara care va deveni membra a UE in acelasi timp cu Romania, la 1 ianuarie 2007. MAI le recomanda totusi cetatenilor romani sa aiba asupra lor si pasaportul cand se deplaseaza in strainatate, pentru familiarizarea cu documentele romanesti de identitate a politistilor de frontiera din celelalte state membre. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.