Explozia unei grenade, intr-o scoala din regiunea separatista transnistreana, s-a soldat, ieri, cu ranirea grava a unui elev. Incidentul are loc in timpul asa - zisei campanii electorale pentru desemnarea presedintelui Transnistriei, din care nu lips
Explozia unei grenade, intr-o scoala din regiunea separatista transnistreana, s-a soldat, ieri, cu ranirea grava a unui elev. Incidentul are loc in timpul asa - zisei campanii electorale pentru desemnarea presedintelui Transnistriei, din care nu lipsesc presiunile si amenintarile exercitate de regimul de la Tiraspol.
Potrivit agentiei Basa Press, explozia s-a produs la o scoala din sectorul Homuteanovca din localitatea Bender, in timpul orelor de pregatire militara. Presea transnistreana a calificat incidentul drept o provocare menita sa destabilizeze situatia din regiune, inainte de alegerile prezidentiale programate pentru 10 decembrie. Dupa cum era de asteptat, asa-zisa campanie electorala pentru desemnarea presedintelui Transnistriei este marcata de abuzuri grave. Potrivit cotidianului Flux din Chisinau, autoritatile din raionul Grigoriopol, din stanga Nistrului, au confiscat sute de pasapoarte ale locuitorilor din zona, pretinzand ca le vor returna pe 11 decembrie, a doua zi dupa pretinsul scrutin prezidential din Transnistria. Abuzuri de acest gen au fost semnalate si in raionul Camenca, Slobozia si Rabnita din Transnistria, unde politia se ocupa de retinerea documentelor de indentitate, obligandu-i astfel pe oameni sa se prezinte duminica la vot. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.