Seful ANAF se joaca de-a anchetele in fotbal pentru a-si justifica salariul incasat legal din taxele platite de contribuabilii onesti.

Impresarii si presedintii de cluburi isi doresc mai mult victoria decit Seby Bodu, care temporizeaza
Seful ANAF se joaca de-a anchetele in fotbal pentru a-si justifica salariul incasat legal din taxele platite de contribuabilii onesti.

Impresarii si presedintii de cluburi isi doresc mai mult victoria decit Seby Bodu, care temporizeaza anchetele legate de chetele uitate catre Fisc si vrea sa fie "cool" in fata camerelor de luat vederi cu un-doi-uri lexicale despre fotbalisti cind da chix in alte domenii, iar elevii il trateaza de sus. Papat de marii rechini ai tranzitiei de la antreu pina la desert, copilul cu "tabula rasa" de la ANAF s-a trezit sa educe generatia MTV in spirit civic, desi la clasele primare se invata ca teoria se fixeaza mult mai bine cu exemple. Or Seby, macar in fotbal, are numai pilde negative. A ratat singur cu toti portareii din subordine sa puna poprire pe averea baciului Gigi Becali, care s-a dovedit mai ortoman in avocati. De cind a batut cuba cu Garda Financiara pentru recuperarea datoriilor din fotbal, ele s-au dublat, ajungind in aceasta toamna la aproape 60 de milioane de euro. O masina de spalat, o Dacie cu garaj la pachet, o tabela electronica, multa gargara, dar nici un faliment nu a cutremurat piramida gaunoasa a fotbalului autohton, desi Seby a contraatacat si in deplasare, degajind si pe alte maidane. O solie aducatoare de zimbete parea sa vina din Olanda, firma Phoenix si cele doua milioane de dolari rataciti din transferul lui Ionel Ganea fiind pe punctul de a recladi din cenusa look-ul sifonat al lui Bodu. Nu a fost decit o matriosca, bossul ANAF descoperind, din nou, ca impresarii s-au miscat mai cu talent, in locul asteptatelor nume care sa dea bine pe sticla in interpretarea sa descoperind o impersonala firma. Pina la o casuta postala dintr-un paradis fiscal mai este nevoie doar de un sprint, totul este sa stea bine la conditia fizica.

Din Italia, Seby a fost tratat cu flit, milioane de dolari driblate in cazul Mutu urmind sa ramina la stadiul de legenda, din moment ce omologii sai cu ceva mai putina "tabula rasa" din aceasta tara i-au cerut si ceva motive, o ancheta in derulare, pentru a-i oferi informatii. Nu stim inca daca Bodu a dat totul pe teren, meciul este deschis in continuare oricarui rezultat, iar oficialul ANAF poate oricind sa scoata din palarie, hocus-pocus, un pliant de buna purtare pentru Jenel, Fanel, Gigel si alti ilustri clasici ai cooperativei din fotbal. Deocamdata, sarea si piperul meciului lipsesc, al 12-lea jucator este nesatisfacut de derularea ostilitatilor, iar cardiacii pot sa stea linistiti in fata televizoarelor, pentru ca Bodu nici nu a invins, nici nu a convins ca vrea sa aiba interventii providentiale sau atacuri cinice la conturile imbogatitilor din fotbal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.