Formatia din Ghencea a remizat cu Lyon, aducind 300.000 de euro in contul lui Gigi Becali si puncte importante pentru Romania in clasamentul coeficientilor UEFA.

Steaua a parasit onorabil cea mai importanta competitie europeana, cu
Formatia din Ghencea a remizat cu Lyon, aducind 300.000 de euro in contul lui Gigi Becali si puncte importante pentru Romania in clasamentul coeficientilor UEFA.

Steaua a parasit onorabil cea mai importanta competitie europeana, cu un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul uneia dintre pretendentele la cistigarea trofeului, Olympique Lyon. Profitind de faptul ca gazdele au aliniat la start o echipa cu multe rezerve, formatia din Ghencea a inceput extrem de curajos meciul, marcind un gol prin Nicolae Dica chiar in minutul 2. Minunea nu a durat decit zece minute, pentru ca Diarra, "clona" mult mai celebrului jucator cu acelasi nume transferat la inceputul sezonului la Real Madrid, reusea sa restabileasca egalitatea cu o lovitura de cap din interiorul careului. Cristocea si Thereau au trecut imediat pe linga golul doi al Stelei, dar , in ciuda eforturilor, scorul a ramas neschimbat pina la intrarea la cabine.

Mos Nicolae Dica

Evoluind parca cu crampoane de plumb dupa accidentare care l-a tinut prea mult timp in fata televizorului, Mirel Radoi a fost schimbat in repriza secunda, iar ocaziile elevilor lui Olaroiu s-au inmultit la poarta lui Coupet. Mos Nicolae a refuzat insa sa fie generos cu Dica de ziua acestuia, cel mai in forma jucator imbracat in ros-albastru ratind doua ocazii care i-ar mai fi adaugat o jumatate de stea lin fisele impresarilor. Aproape de gol a fost si Banel Nicolita, de data aceasta la poarta adversa, dar si gazdele puteau sa le faca victoria cadou celor 40.000 de fani veniti la stadion desi echipa avea asigurat mathematic primul loc al grupei inca inainte de fluierul arbitrului Ceferin.

300.000 de euro de la UEFA

Remiza va aduce Stelei fonduri euorpene nerambursabile de 300.000 de euro de la UEFA si Romaniei zecimi de punct extrem de importante in clasamentul coeficientilor, pe baza caruia am putea trimite in urnle competitiilor europene nu mai putin de sase echipe incepind din 2008. "Am avut mai multe ocazii in acest meci, comparind cu cele anterioare. Nu ma suparam daca pierdeam. Am fost eliberati de presiune. Este o campanie de pe urma careia vom avea de cistigat si cred ca la o a doua campanie se va vedea experienta", a fost concluzia lui Olaroiu. "Am respectat prea mult pe Lyon si Real Madrid in meciurile anterioare, dar de data aceasta am facut un meci la fel de bun ca la Kiev", au fost si regretele lui Olaroiu. Manchester a zdrobit Benfica In celalalt meci al grupei, Dinamo Kiev a reusit o remiza pe teren propriu cu real Madrid, insa de notat ca si spaniolii au deplsat in Ucraina o echipa cu multe rezerve. Surprize s-au inregistrat si in alte meciuri, AC Milan pierzind pe propiul teren cu 0-2 in fata celor de la Lille, in timp ce FC Copenhaga a administrat un sec 3-1 celor de la Celtic Glasgow. In cel mai asteptat meci al serii, Manchester a invins cu 3-1 pe Benfica Lisabona, in timp ce Porto si Arsenal au remizat amical, scorul convenind de minune ambelor formatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.