Federatia Sindicala Agrostar, afiliata la Blocul National Sindical, a incheiat un protocol cu Ministerul Muncii si cel al Agriculturii privind protectia sindicalistilor din agricultura pe perioada iernii. "Am tinut cont in primul rand de situatia soc
Federatia Sindicala Agrostar, afiliata la Blocul National Sindical, a incheiat un protocol cu Ministerul Muncii si cel al Agriculturii privind protectia sindicalistilor din agricultura pe perioada iernii. "Am tinut cont in primul rand de situatia sociala a celor care lucreaza in agricultura, avand in vedere ca ei nu au alte venituri", a declarat Nicolae Stefan, presedintele Agrostar. Potrivit acestuia, salariatii agricultori vor avea asigurat locul de munca dupa expirarea perioadei de somaj tehnic, partea patronala avand obligatia de a reincadra lucratorii pe locurile detinute anterior. In plus, se va simplifica procedura de acordare a somajului tehnic pentru acestia, avand in vedere ca isi vor ridica indemnizatiile de la sediul societatii angajatoare fara sa mai fie nevoiti sa se deplaseze la birourile agentiilor teritoriale de ocupare a fortei de munca. "Perioada acceptata de Ministerul Muncii si cel al Agriculturii pentru plata somajului tehnic este 1 decembrie - 30 aprilie 2007. Dar nu este nici o problema acolo unde societatile incep activitatea mai devreme sa ii cheme pe salariati la munca", a precizat Stefan. Cuantumul alocatiilor de somaj este stabilit prin Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.