Pe undeva e trist ca un astfel de meci cum a fost cel de aseara din Liga Campionilor s-a putut derula la un asemeena nivel, insa, pe de alta parte parca, noi ca romani, ar trebui sa fim un pic mai circumspecti si mai blazati in privinta acestui aspec
Pe undeva e trist ca un astfel de meci cum a fost cel de aseara din Liga Campionilor s-a putut derula la un asemeena nivel, insa, pe de alta parte parca, noi ca romani, ar trebui sa fim un pic mai circumspecti si mai blazati in privinta acestui aspect. Asta cu atat mai mult cu cat am beneficiat de o nelalocul ei marinimie franceza, a gazdelor de la Olympique Lyon. Golul lui Nicolae Dica din startul primei reprize (gol de senzatie printrio "foarfeca" laterala din centrul careului) ne-a surprins mai mult pe noi decat pe francezi, care pana atunci nu suportasera o astfel de umilinta pe teren propriu in grupele Ligii Campionilor, acestia replicand aproape instantaneu printr-o reusita a lui Diarra.
Continuarea meciului s-ar putea spune ca a fost una la deplina indemana a romanilor, acestia complacandu-se intr-o ofensiva haotica si debila, chiar nepoliticoasa fata de amfitrionii din Hexagon care n-aveau cum sa priceapa nestimirea acelui proverb autohton legat de omul caruia ai intinzi un deget, iar el iti ia toata mana. Stelistii lui Gigi Becali si ai lui Cosmin Olaroiu au ratat cateva mari oportunitati de a inscrie iarasi, insa acestea , precum si irosirea nonsalanta a acestora n-a creat nicio o cilpa impresia ca ar putea-o zadarnici pe cea de mai sus.
Pe acest fundal s-au mulat cateva ocazii oarecum mari ale Stelei, unele de care s-ar putea apoi crampona suporterii acesteia. Dincolo de acest lucru, de o particpare mai mult decat decenta a unei echipe romanesti in grupele Ligii Campionilor ramane calificarea in "saisprezecimile" Cupei UEFA, exeperienta in urma careia s-ar putea spune ca fotbalul romanesc n-a prea avut ce sa piarda.
Lyon - steaua 1-1 (1-1)
Au marcat: DIARRA 12 / DICA 2
Stadion: "Gerland"; spectatori: 39500.
OLYMPIQUE: Coupet - Reveillere, Capaca, Muller, Berthod - Tiago (66 Tolulalan), Diarra, Kallstrom - Govou (80 Remy), Carew (66 Wiltord), Arfa. Antrenor: Gerrard Houllier.
STEAUA: Cernea - S. Stancu, Ghionea, Goian, P. Marin - Nicolita, Radoi (78 Ov. Petre), Paraschiv, Cristocea (82 Oprita) - Dica - Thereau (73 V. Badea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Cartonase galbene: Capaca 61 / Dica (30),Paraschiv (34), Radoi (60).
Au arbitrat: D. Ceferin - A. Kokolj, M. Kogej - toti din Slovacia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.