Cel putin de prin anul 2000, boxul romanesc s-a confruntat cu probleme organizatorice majore, fapt care s-a repercutat firesc in plan sportiv. O lupta neloaiala intre tot felul de personaje mai mult sau mai putin oneste, in care au fost tarati fosti
Cel putin de prin anul 2000, boxul romanesc s-a confruntat cu probleme organizatorice majore, fapt care s-a repercutat firesc in plan sportiv. O lupta neloaiala intre tot felul de personaje mai mult sau mai putin oneste, in care au fost tarati fosti sportivi din galeria de aur ai pugilatului nostru, ca Mihai Leu, Francisc Vastag sau Leonard Doroftei, a dat batai de cap celor care conduc destinele performantei neaose. Obisnuit se pare cu aplicarea pumnului in gura, manat de niste orgolii nemasurate si-a facut loc in ring Rudel Obreja. Cu declaratii sforaitoare, amenintari, jigniri si calomnii, adica cu un tupeu incredibil, fostul boxer a calcat pe cadavre, pana s-a infipt in fruntea FR Box. Cat despre promisiunile facute inainte de investire, Obreja nu s-a mai dovedit la fel de bataios, cei care i-au acordat credit si au crezut in el retragandu-se rand pe rand. In conditiile in care, din pacate, cei aflati in conducerea forurilor ce conduc acest domeniu, respectiv ANS si COSR, au fost cam usor imbroboditi cu vorbe goale. Sfarsitul acestui an prinde boxul romanesc intr-un adevarat colaps.
Tenace in a-si castiga dreptatea in justitie, fostul vicepresedinte al FRB, Viorel Zamfir, a castigat un proces care ne intoarce la starea de fapt de acum doi ani. Mai exact, prin hotararea definitiva si irevocabila a Tribunalului Sectorului 2, din data de 29.11.2006, s-a anulat Adunarea generala a FR Box din noiembrie 2004, ca nestatutara. Sedinta cu pricina era cea in care Rudel Obreja devenea presedinte. Si daca "agentia nu are dreptul sa intervina in problemele interne ale unei federatii private, deci nu va putea numi un interimar", conform declaratiei directorului ANS, Mihai Capatana, se pune problema in sarcina cui va cadea organizarea alegerii noii conduceri. "Conform regulamentelor, ne vom intoarce la cei care erau in fruntea boxului inainte de alegeri", continua Capatana, asa ca din persona non grata, Zamfir devine actual lider. Asta avand in vedere ca, la momentul respectiv, presedintele Iosif Armas isi inaintase demisia, iar Obreja era manager, un post numit, nu ales, in cadrul federatiei. Bineinteles, se asteapta ca ANS sa intre in posesia certificatului de grefa, adica sa fie informata oficial.
Invatand din fostele greseli, Zamfir este hotarat sa refaca adevarata familie a pugilatului de la noi, ostenita de atatea infidelitati si divorturi. "Vom pregati alegerile conform normelor in vigoare, pentru a nu fi discutii. Pana la votare, voi aduna specialistii din box, ma refer la Vastag, Leu, Doroftei si vom demara infiintarea unor centre olimpice in zone cu traditie, dar in care avem si sustinere financiara locala, adica la Resita si Slanic-Moldova", ne preciza ieri Zamfir. Deocamdata, Rudel Obreja este plecat la Doha, in calitate de invitat ca delegat tehnic la o competitie internationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.