Liberalii botosaneni care nu au aderat la platforma Stolojan incep sa ramina fara functii.

Aflat sub influenTa presedintelui filialei, senatorul Mihai Tabuleac, cunoscut ca sustinator al gruparii ultimilor doi sefi ai PNL, comitetul ex
Liberalii botosaneni care nu au aderat la platforma Stolojan incep sa ramina fara functii.

Aflat sub influenTa presedintelui filialei, senatorul Mihai Tabuleac, cunoscut ca sustinator al gruparii ultimilor doi sefi ai PNL, comitetul executiv judetean al partidului a hotarit demiterea secretarului executiv Marin Brichiseala si a secretarului executiv adjunct Florin Turcanu, care il sprijina pe actualul lider al formatiunii, Calin Popescu Tariceanu. Motivul oficial invocat in luarea deciziei a fost lipsa de activitate a celor doi, care nu si-ar fi indeplinit atributiile de coordonare a subfilialelor din judet.

Totodata, stolojenistii au cerut conducerii centrale a partidului sa ia o masura in cazul deputatului Liviu Cimpanu, vicepresedinte al organizatiei judetene, pe numele caruia a fost gasit un angajament cu Securitatea. Desi acest lucru se stia inca din luna octombrie, comitetul executiv s-a hotarit sa intreprinda o astfel de actiune abia dupa ce parlamentarul si-a declarat public sprijinul pentru actualul premier si a criticat platformistii.

Florin Turcanu, unul dintre cei exclusi, sustine ca deciziile adoptate sint nestatutare, deoarece sedinta in care s-au luat nu ar fi avut cvorumul necesar. Pe de alta parte, impreuna cu alti lideri ai filialei, liberalii in cauza au trimis un memoriu conducerii centrale prin care cer demiterea presedintilor filialei judetene si a celei a municipiului Botosani, precum si luarea unei masuri impotriva primarului Catalin Flutur (foto), varul fostului ministru al Agriculturii, pentru ca sprijina platforma Stolojan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.