Fostul consilier guvernamental Fanel Pavaalache a fost acuzat de marturie mincinoasa de procurorul de sedinta, in cadrul procesului lui Serban Mihailescu, intrucat acesta si-a schimbat depozitia data in fata anchetatorilor, in baza careia Mihailescu
Fostul consilier guvernamental Fanel Pavaalache a fost acuzat de marturie mincinoasa de procurorul de sedinta, in cadrul procesului lui Serban Mihailescu, intrucat acesta si-a schimbat depozitia data in fata anchetatorilor, in baza careia Mihailescu a fost deferit Justitiei. Fanel Pavalache, audiat ieri de instanta suprema in procesul in care Mihailescu este judecat pentru coruptie, a spus ca doreste sa-si recupereze banii pe care i-a dat pe armele de vanatoare pe care le-ar fi oferit, pentru a fi mentinut in functia de consilier in Guvernul Nastase. Pavalache si-a schimbat in fata instantei declaratiile pe care le-a dat pana acum procurorilor. El a sustinut ca a stiut ca armele pe care i le-ar fi pretins Serban Mihailescu erau pentru Adrian Nastase. Pavalache a declarat ca armele au costat "100 si... de milioane de lei" si ca ar dori sa-si recupereze prejudiciul. Acesta sustine ca a fost amenintat atat de procurori, cat si de detinuti, "indivizi care apareau si dispareau". Intrebat de ce a facut denuntul cu privire la aceste fapte dupa patru ani, Pavalache a spus ca s-a temut pentru viata sa si a familiei sale. Acesta a declarat judecatorilor ca a mai facut un denunt in 2005 la fostul Parchet National Anticoruptie care "s-a pierdut pe holuri". "Am primit amenintari si din partea procurorului care s-a ocupat de dosar, Adrian Miclescu. M-a amenintat si santajat in mod direct, ca, daca nu vin cu informatii grele despre Serban Mihailescu, Adrian Nastase si Octav Cozmanca, voi primi 15 ani de inchisoare. Nu am dat curs cererii lui Miclescu fiindca imi era frica de represalii", a spus el. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.