Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a facut publica ieri Hotararea privind eliminarea Icoanelor si a altor simboluri religioase din scoli, prin care sunt sustinute pozitia si cererea petentului Emil Moise din Buzau si a Renatei Weber
Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a facut publica ieri Hotararea privind eliminarea Icoanelor si a altor simboluri religioase din scoli, prin care sunt sustinute pozitia si cererea petentului Emil Moise din Buzau si a Renatei Weber, presedinte al Centrului pentru Resurse Juridice. Hotararea nu este obligatorie si poate fi atacata in Justitie, potrivit Legii 554/2004. Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, formata din mai multe mii de sustinatori ai drepturilor religioase si peste 100 de organizatii neguvernamentale, a anuntat ieri ca actioneaza in Justitie CNCD. Coalitia contesta vehement Hotararea si considera ca CNCD discrimineaza majoritatea si minoritatile credincioase, comite prin aceasta decizie eronata un afront la adresa identitatii, culturii si civilizatiei Romaniei europene si creeaza artifical o stare periculoasa de tensiune in sanul societatii, conform unui comunicat de presa. Tot ieri, sefii Comisiilor de invatamant din Parlament se declara impotriva retragerii icoanelor din scoli. Presedintele Comisiei de Invatamant, profesorul Irinel Popescu, a declarat ca, personal, este pentru pastrarea icoanelor in scoli, dar intrucat subiectul este unul de importanta nationala, decizia va fi luata, probabil, prin vot. "Sunt clar importiva ideii privind retragerea icoanelor din scoli. Nu stiu cine a avut nesimtirea si indrazneala sa ceara asa ceva", a aratat si Olguta Vasilescu, presedintele Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.