Conform unui sondaj de opinie realizat de IMAS-INC printre cetatenii de peste Prut (exclusiv Transnistria), opiniile privind obtinerea cetateniei romane sunt impartite in mod aproximativ egal: 48% spun ca doresc acest lucru, iar 46% - nu. Numai un pr
Conform unui sondaj de opinie realizat de IMAS-INC printre cetatenii de peste Prut (exclusiv Transnistria), opiniile privind obtinerea cetateniei romane sunt impartite in mod aproximativ egal: 48% spun ca doresc acest lucru, iar 46% - nu. Numai un procent precizeaza ca au deja cetatenie, in timp ce 5% nu raspund. Intrebati care sunt motivele pentru care ar vrea sa aiba cetatenia romana, cei mai multi dintre subiecti admit ca "pentru a putea circula/munci liber in Uniunea Europeana", mult mai putini fiind cei care pun pe primul loc dorinta de a locui in Romania sau mandria de a fi roman (vezi grafic). Sondajul IMAS-INC, difuzat ieri, a fost realizat in perioada 27 octombrie - 9 noiembrie 2006, pe un esantion de 1086 de persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Republicii Moldova. Eroarea maxima de esantionare este de plus/minus 3.0%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.